Haberler

Kurban Bayramı'na Doğru

Kırşehir'de bıçak bileyicileri iş yoğunluğu yaşıyor.

Kırşehir'de bıçak bileyicileri, Kurban Bayramı öncesinde iş yoğunluğu yaşıyor.

Şehir merkezindeki Uzun Çarşı'da bulunan iş yerlerinde bu işi yapanların yanı sıra, bazı caddelerde de kaldırım üzerine kurulan bileme makineleriyle bıçak, balta ve satırlar bileniyor.

Uzun Çarşı'daki iş yerinde 45 yıldır bıçak bileyerek geçimini sağlayan Hüseyin İşeri (57), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir haftadır işlerinin yoğun olduğunu belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı dolayısıyla işlerimiz arttı. Çocuk yaşımdan beri bu işi yaptığım için çevrede herkes beni tanır. Tanıyanların yanı sıra işimi seyredip beğenenler de bıçaklarını bilemem için bana getiriyor" diye konuştu.

Aynı çarşıda bulunan dükkanında bıçak bileyen İlhan Türkyılmaz (43) ise bıçakların yanı sıra bilenecek balta sayısında da artış yaşandığını söyledi.

Türkyılmaz, müşterilerin bıçak bileme işini son günlere bırakmasına bağlı yoğunluktan dolayı zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Yoğunluk olduğu için bıçaklar çok kaliteli bilenemiyor" ifadesini kullandı.

İşleri bitirebilmek için geç saatlere kadar çalışacaklarını ifade eden Türkyılmaz, gelecek yıllarda vatandaşların bıçak bilemeleri bayramdan en az 10 gün önce yaptırmasını istedi. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Hüseyin İşeri Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title