Haberler

Kilis Valisi Tapsız'dan Kurban Bayramı Mesajı

Güncelleme:

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tapsız, mesajında, bugün milletçe, sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın sevinci ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Toplumsal hayatın simgeleşen günlerinden biri olan ve insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı dini bayramların birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı günler olduğunu ifade eden Tapsız, şunları kaydetti:

"Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak, onların yanında olacak isek, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, eşsiz fedakarlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını, hastalarımızı, dul ve yetimlerimizi, engellilerimizi de hatırlayacak, onların yanında olacağız. Öte yandan Suriye'de yaşanan iç savaş dolayısıyla meydana gelen büyük insanlık dramında ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize, Kilisli olarak elimizden geldiğince yardım elini uzatmanın insanlık görevimiz olduğunu unutmayalım."

KİLİS BELEDİYE BAŞKANI HASAN KARA'DAN BAYRAM MESAJI AÇIKLAMASI

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, bayramların insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günler olduğunu belirtti.

Kurban Bayramı'nın insanı insan yapan ve bütün erdemlerin birlikte yaşandığı dini bayramlardan birisi olduğunu ifade eden Kara, "Sevgiye, barışa, kardeşliğe hoşgörüye ve güzel yarınlara umut olmasını diliyor ve bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan kötü niyetli mihraklara fırsat vermeden nice bayramlara ulaşmasını temenni ediyorum. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle Kurban Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı. - Kilis

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Tapsız Kurban Bayramı Hasan Kara Kilis Yerel Haberler

title