Haberler

Kuraklığa Dikkat Çekmek İçin Pet Şişelerle Göle Su Döktüler

Burdur'daki "su orucu" etkinlikleri- Etkinlik kapsamında onlarca kişi, Burdur Göl'ünde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla pet şişelerle göle su döktüBURDUR (AA) - Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla başlatılan "su orucu" etkinlikleri kapsamında göle pet şişelerle su döküldü.

Burdur'daki "su orucu" etkinlikleri- Etkinlik kapsamında onlarca kişi, Burdur Göl'ünde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla pet şişelerle göle su döktüBURDUR (AA) - Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla başlatılan "su orucu" etkinlikleri kapsamında göle pet şişelerle su döküldü. Burdur Doğa Projesi, Göle Yas Belgesel Ekibi ve Göle Hayat Verelim Derneği tarafından gerçekleştirilen "su orucu" etkinliği kapsamında onlarca kişi göl kıyısında toplandı. Vatandaşlar, kendilerine dağıtılan pet şişelerdeki suyu sembolik olarak gölü beslemek amacıyla döktü. Etkinliğe çeşitli çevre dernekleri de pankartlarla destek verdi. Burdur Doğa Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zorlu bir yoldan geçerek bugünlere geldiklerini söyledi."Su orucu"nun bugün bir sembol haline geldiğini anlatan Sarıca, "Su orucu' sadece Burdur Gölü'nün değil, tüm insanların simgesi haline geldi. Dayanmanın, direnişin sembolü oldu. Bunu Burdur Gölü için başlattık ama artık dünyada sulak alanlar ve insan sağlığı için de su oruçları yapılacaktır" dedi. Su orucu organizasyonunda yer alan yönetmen Şafak Türkel ise bir yıl önce başlattıkları çalışmayı bugün bütün Türkiye'nin ve dünyanın sahiplendiğini söyledi. Küçücük çabalarla neler yapabildiklerini ispat eder noktaya geldiklerini anlatan Türkel, henüz yolun başında olduklarını, göl için yapılacak çok şey bulunduğunu kaydetti. Etkinlikler kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'nda konser ve dans gösterileri yapılacak. .

Kaynak: AA / Güncel

Burdur Göle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title