Haberler

Kumluca Kent Müzesi Her Geçen Gün Büyüyor

Kumluca Belediyesi tarafından 2008 yılında hizmete açılan kent müzesinde, Türkiye'nin değişik yörelerinden bin 200 eser sergileniyor.

Kumluca Belediyesi tarafından 2008 yılında hizmete açılan kent müzesinde, Türkiye'nin değişik yörelerinden bin 200 eser sergileniyor.

50. Yıl Kültür Merkezi bünyesinde oluşturulan kent müzesinde sergilenen eserlerin çeşitliliği her geçen gün artıyor. Son olarak Bursa Keles Belediyesi tarafından, Kumluca Kent Müzesi'nde sergilenmek üzere "Keles Bebeği ve Keles Oyun Kaşıkları" hediye edildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, müze sayesinde halka Türkiye'nin değişik yörelerinin yaşam kültürünü tanıttıklarını söyledi. Müzede bin 200 civarında eser bulunduğunu kaydeden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Müzede en eski eser, 1850'li yıllarda kullanılmış çarık. Bunun yanında geçmiş yıllarda yöre halkımızın kullandığı ancak günümüzde kullanılmayan birçok yaşam araç gereçleri sergileniyor. Ayrıca Türkiye'nin 77 ilinden folklorik kıyafetler yer alıyor. Amacımız bu eserleri müzemiz sayesinde gelecek nesillere aktarabilmek, onların da geçmiş yıllar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak."

Müzeye Türkiye'nin değişik yörelerinden eserlerin gönderildiğine dikkati çeken Çetinkaya, "Keles Bebeği ve Keles Oyun Kaşıkları" için Bursa Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Kumluca Belediyesi Türkiye Keles Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title