Haberler

Kumluca'daki Orman Yangını

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kumluca ilçesinde dört gün süren yangının ön hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Kumluca ilçesinde dört gün süren yangının ön hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Sümer, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Kumluca'daki orman yangınlarının dört gün devam ettiğini söyledi.

Kumluca'daki yangına 3 uçak, 10 helikopter, 60 arazöz ve 400 civarında işçiyle müdahale edildiğini dile getiren Sümer, "Kumluca'daki Erentepe, Toptaş, Belen ve Sarıkavak mevkilerindeki yangındaki yangında 500 hektarlık ormanlık olanı maalesef yok oldu." diye konuştu.

Sümer, Adrasan'daki yangına 8 helikopter, 3 uçak, 2 komuta helikopteri, 80 arazöz ve yüzlerce personelin görev aldığını belirterek, yangında "karşı yangın çıkarılarak" yangının büyümesinin engellendiğini ve yerleşim birimlerine girmesinin önlendiğine dikkati çekti.

Kumluca'daki yangınla ilgili ön hasar tespit çalışmalarının bitirildiğini anlatan Sümer, şunları kaydetti:

"Bu ön tespitlerde Erentepe'de 20 ev, 3 ağıl, 4 samanlık ve 40 çiftçiye ait 80 dekar sera, 60 çiftçiye ait de 300 dekarlık bahçe, Toptaş'ta 2 ev, bir depo, 20 çiftçiye ait 40 dekar sera, bir çiftçinin 10 dekar bahçesi, Belen'de 12 çiftçiye ait 55 dekar bahçe, Sarıkavak'ta bir çiftçiye ait 30 dekar bahçenin yangından zarar gördüğü valilik tarafından tespit edildi. Sayın Bakanımız gitmeden önce Başbakanımızla bir görüşme yaptı. Havalimanında yaptığı görüşmede, Başbakanımız, 'devletimizin bu yaraları saracağını, en ufak bir toplu iğnenin dahi meydana gelen hasarda karşılanacağının' müjdesini verdi. Biz de gittiğimizde, vatandaşlarımıza bunları anlattık."

Adrasan'da da hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini anlatan Sümer, en kısa sürede yangından meydana gelen zararların karşılanacağını anlattı.

Sümer, yangının çıkış sebebinin polemik şeklinde devam ettiğini ancak her türlü ihtimalin değerlendirildiğini ve kısa bir süre içerisinde nedeninin açıklanacağını belirtti.

Antalya'da gerçekleştirilen turizm istişare toplantısına da değinen Sümer, Rusya ve İsrail ile yaşanan gelişmelerin turizm açısından olumlu olduğunu söyledi.

Sümer, AK Parti Konyaaltı koordinatörü Önder Önen'in, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in inisiyatifi doğrultusunda görevden alındığını belirterek, "Bu görevden alınmadan sonra bize de dilekçe, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan geldi. Disiplin mekanizmasının işletilmesi yönünde bir talebi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız, o olayla ilgili savcılığa şikayet dilekçesi veren müşteki sıfatında." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Rıza Sümer AK Parti Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title