Haberler

Kumluca'da Ruhsatsız Okul Kantinleri Mühürlendi

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, daha önce denetim gerçekleştirdikleri ve ruhsatsız oldukları için haklarında tutanak tutulan okul kantinlerini mühürledi.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, daha önce denetim gerçekleştirdikleri ve ruhsatsız oldukları için haklarında tutanak tutulan okul kantinlerini mühürledi.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinlerine yönelik denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Zabıta ekipleri, ayrıca daha önce gerçekleştirdikleri denetimlerde haklarında tutanak tutulan okul kantinleri hakkında encümen tarafından kapatma kararı çıkan kantinleri mühürledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, okul kantinlerine yönelik zabıta ekipleri tarafından denetimlerin aralıksız olarak sürdüğünü, bu denetimlerde eksiklikleri tespit edilen kantinler hakkında tutanak tutularak konunun belediye encümeninde görüşüldüğünü söyledi.

Belediye encümeni tarafından yapılan görüşmede, verilen yasal süre içerisinde ruhsat almayan okul kantinleri hakkında kapatma kararı çıktığını ifade eden Çetinkaya, "Özellikle gıda üretim ve tüketimi yapılan işyerlerine karşı insan sağlığını doğrudan ilgilendirdiği için taviz vermemiz mümkün değil. Ekiplerimizin denetimleri bundan sonrada devam edecek. Okul kantini işletmecilerimizin herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için, kendilerinden istenen tüm yasal zorunlulukları yerine getirmeleri gerekiyor" dedi.

Çetinkaya, ilçede bulunan 24 okul kantininden, belediye encümeni tarafından haklarında kapatma kararı çıkan dört okul kantininin zabıta ekipleri tarafından mühürlendiğini, daha önce ruhsatlı olanların dışında 16 okul kantinin de ruhsat aldığını bildirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title