Haberler

Kumluca'da "17. Tarım ve Seracılık Festivali"

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 17'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali ilk gün etkinlikleri sona erdi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 17'incisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali ilk gün etkinlikleri sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Kaymakam Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın çelenk sunmasıyla başlayan festivalde yörük göçü canlandırıldı, halat çekme yarışı yapıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya yaptığı konuşmada, 17 yıl önce halkın gerçek yaşam kültürüyle iç içe olması ve geçmişin unutulmaması adına böyle bir etkinlik düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Festivalde değişikliğe giderek yörük obaları oluşturduklarını ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Geçmişte atalarımız, birlik ve beraberlik içinde yaşayarak, bir olmuşlar, iri olmuşlar, diri olmuşlar ve koskoca bir imparatorluk kurmuşlar. Bugünde bizler aynı yolda ilerliyoruz. Etkinliğimizde dikkatimizi çeken şey, her yörük obasında, etkinliğe katılan çocuğundan en yaşlısına herkesin elinde, bizi biz yapan altında gölgesinde gururla yaşadığımız Türk bayrağımız var. Biz buradan bir kez daha tüm Türkiye'ye ve dünyaya seslenerek, terörü ve ülkemiz üzerinde art niyet besleyen kişileri lanetliyoruz. Bugün burada birliğimiz için, beraberliğimiz için, yörük göçü etkinliğimize katılmak için günlerce hazırlık yapan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yörük göçü etkinliğine katılan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Süleyman Şah karakterini canlandıran, Türk sineması oyuncusu Serdar Gökhan ise Süleyman Şah'ın "Ol deyice olduran, gönüllerimizi imanla dolduran, yüce Allah'ın 99 adıyla, ya bismillah" duasını okudu. Gökhan'ın okuduğu dua stadyumu dolduran vatandaşlardan tarafından uzun süre alkışlandı.

Konuşmaların ardından Gül-Çetin Kaur Anadolu Lisesi öğrencileri, stadyum içerisinde 600 metrekarelik Türk bayrağı açarak, ellerindeki kartonlarla "Şehitler Ölmez" yazdılar.

Daha sonra 16 mahalle takımın katıldığı halat çekme yarışı gerçekleştirildi. Halat çekme yarışında halat koptu. Eklenerek ikinci kez tekrarlanan halat yarışmasında, halat tekrar kopunca Sarıkavak Mahallesi takımından Musa Kökez (45) yere düşerek başını çarptı. Stadyumda bulunan bir doktor tarafından ilk müdahalesi yapılan Kökez, ambulansla Kumluca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan Kökez, daha sonra taburcu edildi.

Halat çekme yarışması ise yaralanma nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüsamettin Çetinkaya Polat Kara Antalya Kumluca Kültür Sanat Haberler

title