Haberler

"Kültür ve Turizm Bakanı İzmirde" Haberinin Eki Açıklaması

"kültür VE TURİZM BAKANI İzmirDE" HABERİNİN EKİ.

"kültür VE TURİZM BAKANI İzmirDE" HABERİNİN EKİ:

İNSANLIK ANITI DEĞERLENDİRMESİ

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kars'ta tartışmalara yol açan "İnsanlık Anıtı"nın yıkılmasıyla ilgili konuştu. Bakan Günay, "Üzüm yemek yerine bağcı dövmeselerdi bugün farklı yerlerde olurlardı" dedi.

İzmir'de turizm sektörünün temsilcileri ile yapılan ve dört saate yakın süren zirveye katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, zirve çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Günay, bir gazetecinin Kars'taki İnsanlık Anıtı ile ilgili heykeltıraşın avukatı tarafından kendisine bir mektup yazıldığı, bu konuda herhangi bir gelişme olup olmadığı sorusuna, "Heykeli ve sanatçıyı korumaya çalışırken eğer bağcı dövmek yerine üzüm yemeye kalkışsalardı, benim yaptığımın farkına varıp beni korumaya çalışsalardı şimdi belki başka bir noktada olurduk" yanıtını verdi. Günay, heykelin yıkılıp yıkılmayacağıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Bilmiyorum buna mahkeme ve kurullar karar veriyor. Bu konuda bir bilgim yok" diye cevap verdi.

Zirvenin çok yararlı geçtiğini, İzmir'in dünyaya tanıtılması gereken önemli zenginliklere sahip olduğunu belirten Günay, yapılan toplantının siyasi bir toplantı olmadığını, turizm potansiyelini ayağa kaldırmak için düzenlendiğini söyledi. Bakan Günay, "Siyasi kaygıların ötesinde bu potansiyeli ayağa kaldırmak için elbirliğiyle hareket edeceğiz. Bu bir siyaset toplantısı değil bir hizmet toplantısıydı. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Seçimlere daha çok zaman var. Biz son haftaya kadar bu alandaki çalışmalarımızı tam bir tarafsızlıkla sürdüreceğiz" dedi.

Çeşme koruma amaçlı imar plânının Danıştay tarafından iptal edilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Günay, "Yeniden değerlendirme yapıyoruz. Önümüzdeki hafta arkadaşlarımız çalışacaklar. Çok kısa süre içinde mahkeme kararının gereğini yerine getirerek süreci hızlandırmaya çalışacağız. Biz İzmir'de turizm tahsis alanı yaratmaya çalışıyoruz. Çünkü bu bölgeye yeni alanlar olmadan konaklama tesisi yaptıramayız. Turizm tahsis alanı planlarken çevreyi, tarihi ve kaliteyi korumayı birinci ilke olarak düşünüyoruz. Ama biz bu dikkatleri gösterirken dışımızdan zaman zaman bu tür zorluklarla karşılaşıyoruz. İzmir'in konularını çok daha yakından takip ediyorum, fazla uzatmadan umarım çözeceğiz" dedi. İnciraltı'ndaki imar sorunun çözülmesi nedeniyle İnciraltı Arsa Mağdurları Derneği temsilcileri, Bakan Günay için yazdıkları şiiri okudu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title