Haberler

Kültür Ve Turizm Bakanı Günay, 2011 Kktc Yılını Değerlendirdi

Kültür Ve Turizm Bakanı Günay, 2011 Kktc Yılını Değerlendirdi

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY, 2011 KKTC YILINI DEĞERLENDİRDİ

- "KIBRIS'A GİTMEMEK AYIPTIR, GÖRMEMEK KAYIPTIR" *Kültür ve Turizm Bakanı Günay:

*"Türkiye herhangi bir yalıtma sorunuyla karşı karşıya değil. Ama 25 yıl önce bu yola çıktığımız zamanki tablo, bir ölçüde KKTC'nin bugünkü tablosuna benziyordu" *"Devlet denetler, devlet yardımcı olur, devlet yol açar, kaliteyi korur. Devlet, tarihi, çevreyi, doğayı korur ama yurttaşından korkmaz"

*"Cumhuriyet'in 100. yılında inşallah çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine erişmiş bir Türkiye hedefini herkesin görmesini çok arzu ederim"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2011 yılının Türkiye'de "KKTC Yılı" olmasından dolayı Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde "KKTC'deki Turizm Yatırımları ve Turizmin Ekonomiye Etkisi"nin değerlendirildiği toplantıya katıldı. Dedeman Hotel'de yer alan görüşmeye, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de katıldı.

"TÜRKİYE HERHANGİ BİR YALITMA SORUNUYLA KARŞI KARŞIYA DEĞİL"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir öngörüyle sıkıntılı zamanlarında bile turizmi bir gelişme alanı olarak gördüğünü ifade ederek, "Biz bugün dört tarafı dostla çevrili bir ülkenin hükümeti olarak büyük bir rahatlık ve umutla görüşlerimizi, vizyonumuzu yansıtmaya çalışıyoruz. Türkiye herhangi bir yalıtma sorunuyla karşı karşıya değil. Ama 25 yıl önce bu yola çıktığımız zamanki tablo, bir ölçüde KKTC'nin bugünkü tablosuna benziyordu. KKTC'nin bugünkü tablosu hukuki bir yalıtılmışlık. Haksız ama uluslararası hukuk çerçevesinde bir yalıtılmışlık tablosudur. Türkiye'nin 25 yıl önceki hali de hukuk çerçevesinde olmasa bile fiili bir yalıtılmışlık tablosuydu. 1980-85 yılları arasında Türkiye'nin dört bir tarafı sözde düşmanlarla çevriliydi. Türkiye, bir darbe dönemi sonrasının olumsuz izlerini taşıyan, yalıtılmış ve dünyadan soğutulmuş bir ülkeydi" diye konuştu. "BİZ MÜZELERİMİZİ DEĞİL, HİZMETİ ÖZELLEŞTİRİYORUZ"

"Türkiye artık, Akdeniz çanağının güneyindeki ülkelerle değil, kuzeyindeki ülkelerle yarışıyor" diyen Günay, "Cumhuriyet'in 100. yılında inşallah çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine erişmiş bir Türkiye hedefini herkesin görmesini çok arzu ederim" dedi. Türkiye'nin sadece kıyı şehirleriyle değil, anadolu şehirleriyle de tanıtılması gerektiğinin altını çizen Günay, "Bundan önce sıkıyönetim mahkemeleri'nin görev yaptığı alanda, nezarethanelerin bulunduğu bir alanda Ortadoğu'nun en büyük arkeoloji müzesini yapıyoruz. Gaziantep'te dünyanın en önemli sergisiyle yarışacak düzeyde mozaik müzesini yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Müzelerdeki hediyelik eşya dükkanlarının şeffaf ihalelerle özelleştirildiğini söyleyen Günay, "Basında bazen yanlış yansıtılıyor. Biz müzelerimizi değil, hizmeti özelleştiriyoruz. Devlet denetler, devlet yardımcı olur, devlet yol açar, kaliteyi korur. Devlet, tarihi, çevreyi, doğayı korur ama yurttaşından korkmaz" şeklinde konuştu. "KIBRIS'A GİTMEMEK AYIPTIR, GÖRMEMEK KAYIPTIR"

Kıbrıs'ı yalnızca bir ekonomi kapısı değil, aynı zamanda bir sosyal dönüşüm kapısı olarak gördüğünü belirten Günay, "Turizm toplumun yaşam kalitesini yükseltir. Bizim de amacımız bu değil midir? 21. yüzyılda barışçı, daha insan haklarına saygılı yeni bir dünya kurulacaksa, bu yeni dünyanın temellerinde turizmin çok önemli bir katkısı olacaktır" dedi. Turizm Bakanlığı olarak tecrübeleri aktarmada hazır olduklarını söyleyen Günay, "Kıbrıs'a gitmemek ayıptır, görmemek kayıptır" diye ekledi.

KKTC'YE YATIRIM ÇAĞRISI

Başbakan İrsen Küçük de, hizmet sektörü içinde turizm ve eğitimin ön plana geçtiğini vurgulayarak, "Hem KKTC ekonomisine hem de uluslararası arenada tanınmayan ülkemizin tanınmasına güçlü bir destek sağlayacaksınız" diyerek, yatırımcıları KKTC'ye yatırım yapamay davet etti. Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ise, ambargolar altındaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeitnin çıkış yolunun, üretilenin KKTCye gelecek olan misafirler tarafından tüketilmesiyle mümkün olduğunu vurguladı. Dürüst, Bizim arzu ve isteğimiz Türkiye Cumhuriyeti yatırımcısının KKTCye destek vermesidir. Sizlerin bize vereceği destek ile çok daha güçlü bir ekonomik yapı oluşmasıdır" dedi ve yatırım yapmak isteyenlere hükümetin yasalar çerçevesinde sağladığı teşviklerden bahsetti.

Konuşmaların ardından, Başbakan Küçük'e, KKTC bakanlarına, Türkiyenin eski turizm bakanlarına ve Kıbrısta yatırımı bulunan turizmcilere plaketler takdim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title