Haberler

Kültür Varlıklarını Koruma Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Batmanda, Kültür Varlıklarını Koruma Toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı.

Batmanın tarihi alanları ile ilgili toplantı düzenlendi.

Toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili M. İhsan Aslanlı, Kozluk Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Işık, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Yusuf Çiftçi ve İl Genel Meclis Üyesi Veysi Atılgan katıldı.

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmenlik kapsamında Batmandaki Kültür Varlıklarının Korunması için yapılan toplantıda; Kozluk ilçemizde bulunan Hazo Kalesi, Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı köyünde buluna Mor Kuryakos Manastırı ve Gercüş Hükümet Konağı'nın Rölöve ve restorasyon çalışmalarının yapılması görüşüldü.

Mor Kuryakos Manastırı ve Gercüş Hükümet Konağı'nın Rölöve ve restorasyon çalışmalarının başlanması için talimat veren Vali Deniz, Kozluk ilçesi Hazo Kalesi'nde yapılacak restorasyon ile ilgili kurumların gerekli projelendirme çalışmalarını ivedilikle yapılmasını istedi.

Toplantıda, Batman'ın tarihi ve kültürel dokusunun zengin olduğunu belirten Vali Deniz, ilgili kurumlardan bu kültürel varlıkların turizme kazandırılması için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title