Haberler

Yörük kültürü saç tasarımıyla tanıtılacak MERSİN

Yörük kültürü saç tasarımıyla tanıtılacak MERSİN

Yörük kültürü saç tasarımıyla tanıtılacak - MERSİN

Yörük kültürü saç tasarımıyla tanıtılacak

- Mankenler Avna Visser, Celine Prins ve Sharana Bakker, "Yörük" temalı 2014 ilkbahar-yaz saç kreasyonu katalog çekimi için Silifke'ye geldi

MERSİN (AA) - Mankenler Avna Visser, Celine Prins ve Sharana Bakker, tasarımcı Müfide Halaceli öncülüğünde "Yörük" temalı 2014 ilkbahar-yaz saç kreasyonu katalog çekimi için Silifke ilçesine geldi.

Hollanda'da yaşayan saç tasarımcısı Müfide Halaceli organizasyonunda, ilçeye bağlı Atakent ve Narlıkuyu beldelerinde 6 kişilik ekiple gerçekleştirilen çekimlere mahkenler Avna Visser (20), Celine Prins (29) ve Sharana Bakker (22) katıldı.

Halaceli, gazetecilere yaptığı açıklamada, tasarım ve çekimlerini yaptıkları 2014 ilkbahar-yaz saç kreasyonlarının 27 ülkedeki saç ve moda dergilerinde yayımlanacağını söyledi.

Kreasyonları "Yörük" temasıyla işleyecekleri için Silifke yöresini tercih ettiklerini belirten Halaceli, Yörük kültürünü dünyaya tanıtmayı da amaçladıklarını kaydetti.

Kıyafet, saç ve makyajın birbirinden ayrılmayan unsurlar olduğunu anlatan Halaceli, 2014'de Avrupa'daki 27 ülkenin farklı saç modelleriyle tanışacağını belirtti.

Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu da tanınmış mankenlerle saç tasarım çekimlerinin beldelerinde yapılmasından dolayı onur duyduklarını söyledi.

Tasarımcı Halaceli'yi ve mankenleri ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Uslu, ekiptekileri kültür elçisi olarak da görmek istediğini dile getirdi.

Mankenler ise doğası, denizi, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Silifke'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Türk insanının sıcak kanlı ve misafirperver olduğunu, ilk fırsatta tatil için Silifke'ye geleceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Uslu Atakent Silifke Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title