Haberler

YKY'den Son Çıkanlar

Güncelleme:

Yapı Kredi Yayınlarından son çıkan kitaplar raflardaki yerini aldı.

Ian McEwan'dan Edebi Bir Casusluk Romanı: Bir Parmak Bal

Yaşayan en önemli ve en çok okunan İngiliz romancılardan biri olan Ian McEwan, İngiltere'de uzun süre çoksatanlar listelerinde bir numarada kalan ve Türkiye'de Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Bir Parmak Bal'da, Soğuk Savaş siyaseti ve casusluktan aşka ve edebiyat dünyasına dek birçok noktaya temas eden ve soluk soluğa okunan, sürprizlerle dolu bir hikâye anlatıyor.

1970'ler, İngiltere. Cambridge mezunu, genç ve güzel Serena Frome, MI5'ta memur olarak işe alınır. Fakat bir süre sonra, Serena'nın edebiyat merakına güvenen patronları, onu Soğuk Savaş'ın kültürel cephesinde savaşması için görevlendirirler: Serena'nın görev alacağı "Bir Parmak Bal" adındaki operasyonun amacı, Sovyetler Birliği ve diğer sosyalist ülkelere karşı tavır alan, geleceği parlak genç bir İngiliz yazar adayı keşfetmek, sonra da ona burs sağlayıp yükselmesini sağlamaktır. Yazar böylece farkında olmadan İngiliz istihbaratına ve anti-komünist propagandaya hizmet etmiş olacaktır.

Serena Frome'un bulduğu yazar, McEwan'ın edebiyat dünyasına adım attığı yıllardaki halinden pek çok iz taşıyan Tom Haley'dir. Haley'nin zengin ve sıra dışı hayal gücünün ürünü olan öyküleri (ki McEwan'ın gençlik dönemi öykülerine benzerler ve okumakta olduğumuz romanın içinde özetlenirler) Serena'yı çok etkiler. Fakat Serena ile Haley'nin daha ilk karşılaşmalarında başlayan yakınlıkları aşka dönüşünce işler arapsaçına dönecektir.

"Kolayca baştan çıkarıyor…" – New York Times
"Baştan aşağıya zekice… Romanlar hakkında, roman yazmak ile roman okumak ve bu iki eylem sırasında yapılan 'casusluklar' hakkında harika bir roman… Çok etkileyici… Zengin ve keyifli…" – Financial Times
Bir Parmak Bal
Ian McEwan
Çeviren: Duygu Akın
368 Sayfa, 22 TL
Yapı Kredi Yayınları

Pompei'de ne oldu?

24 Ağustos 79, Pompei. Vezüv Yanardağı harekete geçti. Volkanın kustuğu kızgın taş yağmuruyla şehir yerle bir oldu. Küller insanların gözlerini, ağızlarını kapladı ve ciğerlerine kadar sindi. Bazı insanlar evlerinde saklanacak yer aradı, bazılarıysa en yakın denize ulaşmaya çalıştı. Ancak pek azı bunu başarabildi. Forumdan İsis tapınağına, Fauna villasından Gladyatörler kışlasına kadar binlerce insan küllerin altında can verdi ve heykelleşti. Pompei haritadan silinmişti. İsmi de hafızalardan uçup gitmişti. Ancak XVIII. yüzyılda düzenlenen ilk kazılar başladığında yeniden ortaya çıkacaktı Pompei. Arkeologlar ve araştırmacılar bu kile gömülmüş kenti yeniden ortaya çıkardılar ve Pompei'de yaşayan insanların gündelik ve sosyal hayatlarına ilişkin önemli bilgiler buldular. Robert Etienne, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Pompei Toprağa Gömülen Kent'te kentin tarihini ve yaşadığı o felaket günün hikayesini anlatıyor.

Pompei Toprağa Gömülen Kent
Robert Etienne
215 Sayfa, 18 TL
Yapı Kredi Yayınları

Bir Gölge Gibi

Hayali Ölümler ve Marilyn'i Kurtarmak gibi kurgu-ötesi yapıtlarıyla tanınan müzikolog ve psikinalist Michel Schneider, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan son romanı Bir Gölge Gibi'de, Cezayir savaşına katılmış abisi Bernard hakkında bir roman yazmak isteyen Michel Forger'in, abisinin savaşta yaşadıklarını, savaş sonrası kayıtsızlığını ve ölümünü araştırırken ona karşı beslediği kıskançlık ile acıma arasında gidip gelen duygularıyla da yüzleşmek zorunda kalmasını sıradışı bir kurguyla anlatıyor..

Bir Gölge Gibi savaş, vahşet, kadınlar ve ölüm üzerine karanlık bir roman.

Bir Gölge Gibi
Michel Schneider
Çeviren: Esra Özdoğan
224 Sayfa, 17 TL
Yapı Kredi Yayınları

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Yapı Kredi Yayınları Cambridge Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title