Haberler

Yiğit Bener, Can Yayınları'nda!

Yiğit Bener, alışılmış kalıplara başkaldıran eserleriyle okuru bir kez daha selamlıyor!

Yiğit Bener'in ilk romanı olan Eksik Taşlar'da başrol, Brüksel'deki AB komisyonlarından birinde staj yapmaya giden bir Türk gencinin… Görev yapacağı komisyonun üst yöneticisinden randevu alıp görüşmeye giden Devrim, Bayan Shari'nin kendisini çok önceden tanıdığından habersiz… Yarım kalmış bir aşk, sırlarla örülü bir aile ve sürgünün keskin tadı, her sayfada etkisini biraz daha artırarak okurun belleğine işleniyor.

Yiğit Bener'in ikinci romanı Kırılma Noktası ise bir deprem anlatısı… Üniversite hocası Selin, ünlü bir yazar olan eşinden boşanınca bunalıma girer ve yaşadığı düş kırıklığından kurtulmak için bir roman yazmaya karar verir. Amerika'da yaşayan sadık dostu Levent, Selin gibi üniversitede edebiyat hocasıdır. Selin, yazdığı romanı bölüm bölüm Levent'e gönderir, ondan fikir alır. Romanın konusuysa yaşanmış sarsıcı bir deneyimden alınmıştır: Gölcük depremi… Roman kahramanının hayatı da tıpkı yazarı gibi büyük bir depremle parçalanıp hiçliğe sürüklenmektedir.

Öteki Kâbuslar, Yiğit Bener'in şimdilik tek öykü kitabı. Kitapta yer alan on altı öyküde Bener, kentli insanın günlük yaşamından izlenimleri aktarıyor. Bir otel görevlisi, bir tıp öğrencisi, meslekler, arkadaşlıklar, komşuluklar ve yaratıklar…. Öteki Kâbuslar'da yer alan öykülerin hepsinde böcekler, ya da küçük, "kâbus" gördüğümüzde rüyalarımızda etkin olabilecek yaratıklar başrolu oynuyor. Fakat gerilimle takip edilen yolun sonunda esaslı bir gerçekle karşılaşıyoruz: Asıl kabus kendi içimizde yaşıyor!

YİĞİT BENER

YİĞİT BENER, 1958'de doğdu. Gençlik yıllarını Ankara, Paris ve Brüksel'de geçirdi. 1990'dan beri İstanbul'da yaşıyor. İlk romanı Eksik Taşlar 2001'de, Kırılma Noktası 2004'te, Özgür Rosto 2007'de, Heyulanın Dönüşü 2011'de yayımlandı. Öykü kitabı Öteki Kâbuslar ise 2009'da basıldı ve 2011'de Fransızcaya çevrildi. Louis-Ferdinand Céline'in Gecenin Sonuna Yolculuk adlı yapıtının çevirisi ile 2002 Dünya Kitap Yılın Çeviri Ödülü'nü kazandı. 2003-2009 yıllarında yayımlanan www.iktidarsiz.com adlı sanal edebiyat dergisinin kurucularından ve yazarlarındandır.

EKSİK TAŞLAR

Yazar: Yiğit Bener

Tür: Roman

Sayfa sayısı: 412

Fiyatı: 25,50 TL

Yayın tarihi: 03 Ocak 2012

KIRILMA NOKTASI

Yazar: Yiğit Bener

Tür: Roman

Sayfa sayısı: 251

Fiyatı: 17 TL

Yayın tarihi: 03 Ocak 2012

ÖTEKİ KABUSLAR

Yazar: Yiğit Bener

Tür: Öykü

Sayfa sayısı: 122

Fiyatı: 9,50 TL

Yayın tarihi: 03 Ocak 2012

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Can Yayınları Yiğit Bener Brüksel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title