Haberler

YENİMEK Kursiyerlerinin El Emeği Ürünleri Sergilendi

Güncelleme:

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'nda (YENİMEK) yağlı boya resim ve heykel branşlarında eğitim alan kursiyerler, el emeği ürünlerini 'Renklerin Buluşması' temasıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nda görücüye çıkardı.

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'nda (YENİMEK) yağlı boya resim ve heykel branşlarında eğitim alan kursiyerler, el emeği ürünlerini "Renklerin Buluşması" temasıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nda görücüye çıkardı.

16 kurs merkezinde 300 saat eğitim alan YENİMEK kursiyerlerinin el emeği 120 yağlı boya eseri ile 36 heykel çalışması, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu'nda Yenimahallelilerin beğenisine sunuldu.

CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve Belediye Meclis üyelerinin açılışını yaptığı sergide, kursiyerleri yalnız bırakmayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sergiyi gezerek çalışmaları yakından inceledi. Başkan Yaşar, şunları söyledi:

"Bu ürünleri ortaya koyabilmek için aylarca eğitim gördünüz. Görüyorum ki hepiniz çok güzel işler çıkarmışsınız. Tebrik ederim. Bugün sergi salonumuzda YENİMEK yağlı boya resim ve heykelbranşı öğrencilerinin çalışmaları sergileniyor. Hepsini çok beğendim elinize, emeğinize sağlık. Açtığımız kurslar sadece hobi kursu değil aynı zamanda meslek edindirme kursudur. Bu kurslarda eğitim görüp öğrendikleriyle kendine iş kapısı açan vatandaşlarımız var, aile bütçesine katkıda bulunan vatandaşlarımız var. Yenimahalle'nin kaynaklarını Yenimahalleli yurttaşlarımız için kullanmaya devam edeceğiz."

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Yenimahalle Belediyesi Hikmet Çetinkaya Yenimahalle Çetinkaya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title