Haberler

Yazar Demirtaş Ceyhun Vefat Etti

Türkiye Yazarlar Sendikası Eski Başkanlarından Demirtaş Ceyhun, 28 Gündür Zatürree Tedavisi Gördüğü Alman Hastanesi'nde Dün Vefat Etti.

Türkiye Yazarlar Sendikası eski başkanlarından Demirtaş Ceyhun, 28 gündür zatürree tedavisi gördüğü Alman Hastanesi’nde dün vefat etti.

Demirtaş Ceyhun Avrupalı parlamenter Ozan Ceyhun’un babasıydı. 78 yaşındaki Demirtaş Ceyhun, bugün ikindi vakti Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Ozan Ceyhun, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Babam 75 yılını dolu dolu yaşadı. İlkelerinden hiç taviz vermedi. Hem annem ve hem de ben, böyle bir eşe ve babaya sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi.

Adana’da doğan, öykücü Demirtaş Ceyhun, İstanbul’da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. İlk öyküleri Yeni Ufuklar dergisinde çıkan (1955) Ceyhun, sanatının ilk döneminde, işlediği konulara bakış açısı, cinsel sorunları ve ruhsal durumları çözümleyiş yenilikleriyle dikkat çekti. Daha sonra çağdaş içeriği ağır basan, toplumsal gerçeklerin kökenlerine yöneldi. Demirtaş Ceyhun, Çamasan ile 1973 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, Apartman ile 1975 TDK Hikâye Ödülü’nü kazandı. Ceyhun, bugün Teşvikiye Camii’ndeki ikindi namazını takiben Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title