Haberler

Yayla şenliklerinde Kafkas arı ırkı ve ürünleri tanıtıldı

Güncelleme:

Artvin'in Borçka ilçesinde düzenlenen yayla şenliklerinde Kafkas arı ırkı ve havzada üretilen ballar tanıtıldı. Festivalde kültürel etkinlikler ve eğlence de yer aldı.

Yayla şenliklerinde Kafkas arı ırkı ve ürünleri tanıtıldı

ARTVİN Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan Türkiye'nin il ve tek biyosfer alanı olan Camili bölgesinde bu yıl 2.'si düzenlenen yayla şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Gürcistan sınırlarında Camili bölgesine bağlı 6 köyün ve Macahel Eğitim-Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen yayla şenliklerinde birbirinden farklı etkinliklerle bölgenin kültürü yaşatılmaya çalışıldı. Türkiye'nin ilk ve tek Biyosfer Rezerv Alanı olan Camili Papart havzasında düzenlenen festivalde aynı zamanda saf Kafkas arısı ırkı ve havzada üretilen balların tanıtımı yapıldı.

Kültürel etkinliklerin ve eğlencenin de yer aldığı festivalde vatandaşlar yöresel sanatçıların söyledikleri türkülerle horon oynayarak ve ip çekerek festivalin tadını çıkardı. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Macahel'in doğasının güzelliğinin insanının çalışkanlığının yanı sıra burada sınır bekleyen bir beylik gibi durduğunu ve sınırdaki sancağı koruduğunu söyledi.

Orhan, doğası ve çam ağaçlarının insana vardığı oksijenle, sıcaktan bunalan insanların nefes aldığı bir yer olduğunu belirterek "Macahel Vakfı'nın ve 6 muhtarın bir araya gelerek yapmış olduğu bu yayla festivalini ya da yayla şenliklerine katılmak benim için de güzel bir duygu. Serin havada güzel eğlenceler oluyor. İnsanlar birbiri ile kaynaşıyor ve dostluklar arkadaşlıklar daha da pekişiyor. O anlamda bizde önemsiyoruz" dedi.

Macahel Eğitim-Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İbrahim Yıldız ise "Bizim her sene geleneksel olarak yapmaya başladığımız yayla festivalinin ikincisini burada yapıyoruz. Macahel'de kardeşliği akrabalığı şehir dışında gitmiş insanların buraya geldikleri zaman birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak için böyle bir projeyi her yıl farklı bir yaylamızda yapmak için devam ettireceğiz. İnşallah devamı çok daha coşkulu çok daha güzel bir şekilde olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Borçka Artvin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title