Haberler

West Side Story & Güldestan Yeniden Sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi Mart Ayında İddialı Eserleri Sahnelemeye Devam Ediyor.

Sahnelendiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan Broadway'in ünlü müzikali West Side Story , 22-24 Mart tarihlerinde ANTDOB sahnesinde olacak. Türk balesinin en özel eserlerinden biri olan Güldestan Balesi 'de 26 Mart Cumartesi günü izleyiciyle buluşacak. ANTDOB 'un yeni çocuk oyunu Bremen Mızıkacıları ise bu ay sahnelenecek bir diğer eser. Çocuklar için keyifli bir müzikal olan eser 21 Mart Pazartesi günü yeniden sahneleniyor. 19 Mart Cumartesi gerçekleşecek Çanakkale Şehitleri konseri ise ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.

Çanakkale Şehitleri ANTDOB sahnesinde anılacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi , Çanakkale Şehitlerini özel bir konser ile anıyor. Çanakkale Zaferi'nin 96. Yılında düzenlenecek bu özel konserde, unutulmayacak bir tarihin izleri sanatseverlerle yeniden hatırlanacak. 19 Mart Cumartesi günü saat 20:00 'da ANTDOB sahnesinin yer aldığı Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konser , ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.

Çocuklar için Bremen Mızıkacıları

ANTDOB'un prömiyerini gerçekleştirdiği ve çocuklar için yepyeni bir eser olan Bremen Mızıkacıları 21 Mart'ta da sahnede olacak. Metni, Heinz Wunderlich tarafından yazılan ve Hale Kuntay tarafından Türkçe'ye çevrilen eser, çocuklar için oldukça eğlenceli bir müzikal.Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşlerinden yola hikayede, dostluk teması da ön planda…

Kapalı gişe oynayan West Side Story yeniden sahnede…

ANTDOB'un prömiyerini gerçekleştirdiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan West Side Story bu ay da sanatseverlerle buluşacak. Tüm dünyada en çok izlenen müzikaller arasında yer alan West Side Story , William Shakespeare'in eseri olan Romeo ve Juliet 'in güncel bir uyarlaması… 20'den fazla Oscar ve Grammy ödülüne sahip bu müzikal ; New York'un Batı yakasında Porto Rikolu göçmen gençlerin oluşturduğu "The Sharks" ile, göçmenlerin artışından rahatsızlık duyan Amerikalı gençlerin çetesi "The Jets" arasındaki gerilim ve kavgalarla karışık bir aşk hikayesini konu alıyor.Eser 22 ve 24 Mart tarihlerinde ANTDOB sahnesinde olacak.

Gül yapraklarında büyülü dans

Antdob'un bu sanat sezonunda prömiyerini yaptığı Güldestan balesi , Mart ayında da sanatseverlerin karşısında olacak. Tasavvuf anlayışıyla sarmalanmış modern bir dans gösterisi olan eser , sanatseverleri göçebe bir toplumun köklerinden tutarak günümüz yaşamının içine doğru çeken bir yolculuğa çıkarıyor. 26 Mart Cumartesi günü saat 16:00'da sahnelenecek eseri kesinlikle kaçırmayın.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

title