Haberler

Üniversite Öğrencilerinin Örnek Dayanışması

Görüntü Dökümü : Kafe içinden detaylar Kafeye gelen öğrenciler Ersin Çalpar ile röportaj Kadir Özdemir ile röportaj Kafe dışından röportaj Üniversite öğrencilerinin örnek dayanışması Kastamonu Üniversitesinde öğrenim gören Ersin Çalpar ile Kadir Özdemir'in açtığı kafenin boyasından tasarımına, ahşap işlerinden betonuna kadar çoğu iş kendileri ile arkadaşları tarafından yapıldı Genç girişimci Çalpar: "Lambri kısmını inşaatta okuyan arkadaşlarımız, beton bölümlerini de beton bölümünde okuyan arkadaşlarımız yaptı.

Görüntü Dökümü :

Kafe içinden detaylar

Kafeye gelen öğrenciler

Ersin Çalpar ile röportaj

Kadir Özdemir ile röportaj

Kafe dışından röportaj Üniversite öğrencilerinin örnek dayanışması

Kastamonu Üniversitesinde öğrenim gören Ersin Çalpar ile Kadir Özdemir'in açtığı kafenin boyasından tasarımına, ahşap işlerinden betonuna kadar çoğu iş kendileri ile arkadaşları tarafından yapıldı

Genç girişimci Çalpar:

"Lambri kısmını inşaatta okuyan arkadaşlarımız, beton bölümlerini de beton bölümünde okuyan arkadaşlarımız yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesinden arkadaşlarımız da iş yerinin dış kısmına İrlanda perileri resimleri çizdi, merdivenleri kitap şeklinde tasarladı"

"3 katlı iş yerinin ikinci katında resim, seramik, ebru kursları vereceğiz. Üçüncü katta ise derneğin kulüp odası ile öğrencilere ücretsiz sinema gösterimi ve dans kursları vermeyi düşünüyoruz"

VURAL AKKİRPİ - Kastamonu Üniversitesinde öğrenim gören iki öğrencinin açtığı ve inşaatını boyasından betonuna kadar arkadaşlarıyla yaptıkları kafe, dekorasyonuyla da dikkati çekiyor.

Kastamonu Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencisi Ersin Çalpar (27) ile Hazır Beton Bölümü öğrencisi Kadir Özdemir'in (23) aklına, Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Topluluğu Derneği'nde arkadaşlarıyla sohbet ederken daha çok öğrencilere hizmet verecek bir kafe açmak geldi. Bir iş merkezinde buldukları boş dükkanı kafeye dönüştürmek isteyen öğrencilere arkadaşları da destek verdi.

Yapımında baştan sona kadar Çalpar ve Özdemir ile arkadaşlarının çalıştığı iş yeri için aileleri de maddi destek sağladı. Kafenin dekorasyonu, yine üniversitenin güzel sanatlar fakültesinde öğrenim gören arkadaşları tarafından gerçekleştirildi. Kafe, bir süre önce tamamlanarak hizmete girdi.

Yaklaşık 3 ayda tamamlanan kafede yine üniversite öğrencileri çalışarak derslerinden kalan zamanlarda harçlıklarını çıkarma şansı buluyor.

"Ustalara yaptırsak bir ayda bitecek yeri üç ayda tamamlayabildik"

Genç girişimcilerden Ersin Çalpar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinin inşaat işlerini kendilerinin yaptıklarını söyledi.

İşletmeyi birkaç ay önce oluşturmaya başladıklarını, inşaatında kendileri ile arkadaşlarının çalıştığı belirten Çalpar, "Üniversitede derneğimiz vardı. Arkadaşlarımızla yaptığımız sohbetlerde para kazanmaktan ziyade insanların birbirleriyle iletişim kurabilecekleri bir işletme açmamız gerektiğini fark ettik. Öğrenciler genellikle ticari bir meta olarak görülür. Masada birkaç arkadaşın oturup uzun süre rahatlıkla sinema konuşabileceği bir işletme açmak istedik" ifadelerini kullandı.

İş yerinin boyasından tasarımına kadar çoğu işi kendileri ile arkadaşlarının yaptığını anlatan Çalpar, şöyle devam etti:

"Lambri kısmını inşaatta okuyan arkadaşlarımız, beton bölümlerini de beton bölümünde okuyan arkadaşlarımız yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesinden arkadaşlarımız da iş yerinin dış kısmına İrlanda perileri resimleri çizdi, merdivenleri kitap şeklinde tasarladı. Ustalara yaptırsak bir ayda bitecek yeri kendimiz yaptığımız için üç ayda tamamlayabildik. İş yerinin ismini de Robin Cook'un kitabından esinlenerek 'Humma Cafe' koyduk. 20 bin liraya yakın para harcadık. Bunun bir kısmını ailelerimizden destek alarak sağladık, geri kalanını da kazandıkça ödemeye çalışıyoruz."

- Diğer katlarda kurslar verilecek

Çalpar, her şeyin çok güzel gittiğini dile getirerek, "3 katlı iş yerinin ikinci katında resim, seramik, ebru kursları vereceğiz. Üçüncü katta ise derneğin kulüp odası ile öğrencilere ücretsiz sinema gösterimi ve dans kursları vermeyi düşünüyoruz" dedi.

"Ne kazanırsak bölüşmeye çalışıyoruz"

Diğer girişimci öğrenci Özdemir de iş yerini açarken her bölümden öğrenci arkadaşlarının desteğini gördüklerini vurguladı. İş yerinde çalışanları da öğrencilerden seçtiklerini, onları çalışan gibi değil, ortakları olarak gördüklerine işaret ederek, ne kazanırlarsa bölüşmeye çalıştıklarını söyledi.

Kafede yarı zamanlı çalışan Resim Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Selen Turan (21) ise iş yerinde aile gibi olduklarının altını çizerek, "Maddi olarak da katkısı oluyor ama daha çok manevi katkısı var. Aynı zamanda derslerimizi de burada yapabiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadir Özdemir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title