Haberler

Uluslararası Sezai Karakoç Günleri Başladı

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sezai Karakoç Günleri, 9 ülkeden 80'i aşkın sanatçının katılımıyla 25 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Etkinlikler arasında sergiler, paneller, tiyatro ve konserler yer alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 9 ülkeden 80'i aşkın sanatçının katılımıyla 25 etkinliğe ev sahipliği yapacak "Uluslararası Sezai Karakoç Günleri" başladı.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair ve mütefekkir Karakoç, vefatının 2. yılında Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Etkinliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, küratörlüğünü İsmail Erdoğan'ın üstlendiği 9 ülkeden 19 sanatçıya ait 40 eserin yer aldığı "Ötesini Söylemeyeceğim" sergisini gezdi.

Küratör İsmail Erdoğan'dan sergi hakkında bilgi alan Şen, ardından sergide eseri bulunan sanatçılara plaket takdim etti.

Açılış programında konuşan Şen, ilk olarak özgür ve bağımsız Filistin Devleti'ne selam göndermek istediğini söyledi.

Karakoç'un, ibadetlerinde çok hassas olduğunu dile getiren Şen,"Sezai Karakoç'u tek kelime ile dahi anlatabileceğimizi düşünüyorum o kelime Müslüman. Karakoç, muamelatı ve ahlakıyla, onu tamamlayan her davranışı ve hareketiyle güzide bir zattı. İmanen, itikaten, ihlasen, irfanen, ilmen, fikren, zikren ve hakikaten olgun ve yetkin bir Müslümandı." dedi.

Karakoç'u, şöhret basamaklarının en tepesindekileri evinin giriş merdivenine seren birisi olarak tanımlayan Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şöhretin parlayan güneşini de mendiline sarıp arka cebine koyuyor. Karakoç, o güneşin üzerine binip gitmiyor. O sanki iki yıl önce bu ayı görmüş 'Uyan ey akıl, uyan ey insan, uyan ey vicdanlık' demiş. Karakoç, bunun derdini yüreğinde taşıyıp, bu yürek yangınıyla yaşayan ve bu yürek yangınıyla ölmüş bir insan."

Şen, Karakoç'un, ölümünün 2. yılında böyle bir etkinlikle anılmasından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da Karakoç'un sadece bir edebiyat adamı değil, aynı zamanda fikir adamı olduğunu ifade ederek "Üstat bir dava adamı ve hayatının merkezine Müslümanlığı yerleştirmiş birisidir. Vefatının 2. yılında onu bu şekilde anmak şüphesiz bizim için çok büyük bir onur." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Yeti Şampiyonası ile Hitabet Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

"Uluslararası Sezai Karakoç Günleri" paneller, özel oturumlar, sergi, tiyatro, konser ve yarışmalarla 19 Kasım'a kadar Kocaeli Kongre Merkezi'nde devam edecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kocaeli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title