Haberler

Ukraynalı ve Kırım Tatarı Sanatçılar Brüksel'de Konser Verdi

Güncelleme:

Ukraynalı ve Kırım Tatarı sanatçılar, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ukraynaca ve Türkçe eserleri müzikseverlerle buluşturdu. Konserde Ukraynalı şarkıcı Natalia Rybka-Parkhomenko'ya Kırım Tatarı müzisyenlerden Cemil Karikov sazıyla ve Nihal Halilova çellosuyla eşlik etti. Yuşan-Zillya grubunun konserinde Ukraynaca ve Türkçe eserler arka arkaya çalındı. Belçikalı seyirciler, türkülere coşkuyla alkış tuttu. Sanatçılar, Ukrayna ve Türk kültürüne ait ortak eserleri de izleyicilerin beğenisine sundu.

Ukraynalı ve Kırım Tatarı sanatçılar, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ukraynaca ve Türkçe eserleri müzikseverlerle buluşturdu.

Brüksel'deki Doğa Bilimleri Müzesi'nde düzenlenen konserde Ukraynalı şarkıcı Natalia Rybka-Parkhomenko'ya Kırım Tatarı müzisyenlerden Cemil Karikov sazıyla ve Nihal Halilova çellosuyla eşlik etti.

Üç sanatçının oluşturduğu "Yuşan-Zillya" grubunun konserinde Ukraynaca ve Türkçe eserler arka arkaya çalındı.

Belçikalı seyirciler, "Uzun ince bir yoldayım", "Mevla'm birçok dert vermiş" gibi türkülere coşkuyla alkış tuttu.

Sanatçılar, Kırım Türklerinin etkisiyle iç içe geçen Ukrayna ve Türk kültürüne ait türkü ve ninni gibi ortak eserleri de izleyicilerin beğenisine sundu.

Grup daha önce Almanya ve Polonya'da konserler vermişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Brüksel Belçika Ukrayna Kırım Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title