Haberler

Türkan Şoray, Cahit Irgat'ı Anma Gecesine Katıldı

Güncelleme:

Türk sinemasının ünlü sanatçısı Türkan Şoray, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde tiyatro, sinema oyuncusu ve şair Cahit Irgat'ı anma gecesine katıldı. Şoray, 'Cahit beyden çok şey öğrendim. Kendisi disiplinli bir aktördü' dedi.

TÜRK sinemasının ünlü sanatçısı Türkan Şoray, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde tiyatro, sinema oyuncusu ve şair Cahit Irgat'ı anma gecesine katıldı. Şoray, "Cahit beyden çok şey öğrendim. Kendisi disiplinli bir aktördü" dedi.

Tiyatro, sinema oyuncusu ve şair Cahit Irgat için memleketi Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde belediye ve Engin Sahne tarafından anma gecesi düzenlendi. Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Cahit Irgat Salonu'nda düzenlenen anmaya Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ile çok sayıda davetli katıldı. Yoğun ilgi gören Şoray, girdiği salonda alkışlarla karşılandı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Cahit Irgat'ın 1916 yılında Lüleburgaz'da doğduğunu belirterek, "Devrimci bir şair, tiyatro ve sinema sanatçısı, toplumsal gerçekçi bir aydın, bir dava insanı ve bir sanat aşığı olan Cahit, hayatının çeşitli dönemlerinde yurtiçi ve yurtdışında birçok şehirde bulunmuştur. Fakat dönem dönem memleketi Lüleburgaz'a geri dönmüş ve burada köklenmeye çalışmıştır. Cahide Sonku ile birlikte Trakya'nın ilk bölge tiyatrosu olma özelliğini taşıyan, 'Cahitler Tiyatrosu'nu burada kurmuş fakat çeşitli sebeplerden ötürü bu tiyatronun ömrü maalesef pek uzun olamamıştır. 1971 yılında, 56 yaşındayken aramızdan ayrılan Cahit, sanat dünyasında derin izler bırakmıştır. Cumhuriyet devrimlerini benimsemiş, toplumun sorunlarını kendisine dert edinmiş, kendisini sanat işçisi olarak tanımlayan Cahit, 'Mutlu' olan soyadını 'kişi yalan söylememeli, soyadıyla bile' diyerek 'Irgat' olarak değiştirmiştir. Hayatı boyunca Türk sinemasında 100'den fazla filmde görev alan Cahit'i bu akşam burada, onun adını verdiğimiz salonda, rol arkadaşı Türkan Şoray ile birlikte anmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

'ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM'

Anma etkinliğinde Türkan Şoray ile Cahit Irgat'ın oynadığı 'Seninle ölmek istiyorum' filminden sahneler izlendi. Cahit Irgat'ın setlerde çok ciddi olduğunu ve ondan çok şey öğrendiğini söyleyen Şoray, "Bu filmi yıllar önce çevirdik. Değerli aktör Cahit Ilgat sette son derece disiplinliydi. 22 veya 23 yaşlarındaydım zaten filmde de belli oluyor. Bizden daha tecrübeli tiyatro oyuncu olduğu için ondan çok şey almışımdır diye düşünüyorum, setteki davranışı ve disiplininden. Gayet uyumlu, çok güzel çalıştık. Şair olduğunu sonradan öğrendim, hayrete düşürdü. Çünkü dış görünüşü sert ifadesi, gayet ciddi fakat ruhunda kim bilir ne kadar fırtınalar vardı. Tanıdıkça izlerken bile onu hissettim, neler yaşıyordu kim bilir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Murat Gerenli, Türkan Şoray'a plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Türkan Şoray Cahit Irgat Lüleburgaz Kırklareli Sanat Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title