Haberler

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Yılın Kareleri 2023 oylamasına katıldı

Güncelleme:

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen Yılın Kareleri 2023 oylamasına katıldı. Yıldırım, farklı kategorilerde yer alan fotoğrafları inceleyerek oy kullandı ve 2023 yılında yaşanan olayları hatırladı. Spor başarılarına da değinen Yıldırım, okçulukta Mete Gazoz'un başarısını örnek gösterdi.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri 2023" oylamasına katıldı.

Yıldırım, makamında, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, "Haber", "Çevre ve Yaşam" ve "Spor" ile bu yıla özel eklenen "Deprem: Umut" ve "Gazze: Kanıt" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

"Çevre-Yaşam" kategorisinde Oğuz Yeter'in "Boğazda Cumhuriyet kutlaması", "Haber" kategorisinde Mustafa Kamacı'nın "Yalnızlığın resmi" ve "Spor" kategorisinde Filip Stevanoviç'in "Koparırken" adlı fotoğraflarını oylayan Yıldırım, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerindeki umut hikayelerine odaklanan "Deprem: Umut" kategorisinde Mustafa Seven'in "Şükür", "Gazze: Kanıt" kategorisinde ise Ali Jadallah'ın "Hayat Kalkanı" karelerine oy verdi.

Yıldırım, fotoğrafların gerçeklerin bir anlık yansıması olduğuna işaret ederek, "Belki zamanın durdurularak kaydedilmesi. Geçmişteki hadiseler bunların tamamı. Baktığımızda bizi çok duygulandıran kareler ama hayatın da gerçekleri bir taraftan." ifadelerini kullandı.

Haber kategorisinde dünyada 2023 yılında yaşanan olayların haberleştirilmiş, fotoğraflanmış halini gördüğünü dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"O günleri tekrar yaşadık. O kareleri tekrar o günlere dönerek hatırladık. Onların içinden seçmekte zorlanıyoruz. Her bir kategoride aslında seçmekte zorlandık. Çünkü hepsi bize önemli mesajlar verdi, geçmişe dair hatırlatmalar yaptı. Ümit ederim ki 2024 yılında bu hatırlatmalar yeni stratejiler belirlememize yardımcı olsun. Gerek dünyada gerek kendi içimizde gerek sporda, haberde hepsinde 2023'te yaşadıklarımız 2024 için yol gösterici olsun."

Yıldırım, sporda 2023 yılında önemli başarılara imza atıldığına dikkati çekerek, "Spor hadiseleri 2023'te göğsümüzü kabarttı doğrusu. Güreşte, voleybolda, basketbolda çok güzel sonuçlar alındı. Okçulukta Mete Gazoz'u unutmak mümkün değil. Çok iyi, güzel yetiştirmiş kendisini ve bu sayede pek çok uluslararası müsabakada madalyalar aldı. Okçuluğu sevdirdi bir taraftan. Çocuklar, gençler 'Biz de ok atabiliriz, biz de yarışmalara katılabiliriz.' diye artık cesaretlendiler. Örnek olmak, rol model olmak böyle bir şey." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Anadolu Ajansı Aziz Yıldırım Aziz Yıldırım Mete Gazoz Trabzon Spor Kültür Sanat Politika Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title