Haberler

Tarsus Belediyesi Kleopatra Kent Meydanı ile proje ödülü kazandı

Güncelleme:

Tarsus Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada Kleopatra Kent Meydanı projesiyle ödül kazandı. Proje, Tarsus'un tarihini sergileyen bir arkeo-park haline dönüştürmeyi amaçlıyor.

Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda Kleopatra Kent Meydanı ile proje ödülü kazandı. Hazırlanan ve uygulaması devam eden projenin hayata geçirilmesiyle Tarsus, çok katmanlı tarihinden kesitler sunan, taşınmaz kültür varlıklarını barındıran, arkeopark niteliğinde Kent Meydanı'na kavuşacak.

Tarihi Kentler Birliği, tarihi ve kültürel mirası koruma amacıyla çalışan uzmanları ve yerel yönetimleri bir araya getirerek, kültürel mirası koruma çalışmalarının niteliğini artırmayı hedefliyor. Tarsus Belediyesi, birliğin bir üyesi olarak, kültür öncelikli koruma politikalarını geliştirmek ve tarihi değerleri korumak konusunda örnek bir rol üstleniyor. Tarsus Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun (KUDEB) "Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"na sunduğu proje, Anadolu'nun zengin ve görkemli tarihine tanıklık eden kadim kent Tarsus'un 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde yer alan, mülkiyeti Tarsus Belediyesi'ne ait olan ve değerli taşınmaz kültür varlıklarını barındıran bir alanın korunmasını ve sergilenmesini amaçlıyor. Bu alandaki kazılar sonucunda ortaya çıkan Roma İmparatorluğu Dönemi'ne ait değerli mozaikler ve mimari unsurlar, Tarsus'un tarihine ışık tutuyor.

Projenin Tarihi Kentler Birliği tarafından "Proje Ödülü"ne layık görülmesi, Tarsus Belediyesi'nin kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki çalışmalarını ön plana çıkardı. Projenin hayata geçirilmesiyle, Tarsus'un zengin tarihinden kesitler sunan alan modern yöntemlerle korunacak ve ziyaretçiler için etkileyici bir arkeo-park haline gelecek.

"TARSUS ÖDÜLLÜ KENT MEYDANI'NA KAVUŞUYOR"

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, projenin önemini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Hazırlanan ve hali hazırda uygulaması devam eden projenin hayata geçirilmesiyle; kentimizin çok katmanlı görkemli tarihinden kesitler sunan taşınmaz kültür varlıklarını barındıran alan, gerek kentte yaşayan gerekse kenti ziyaret eden misafirlerin, uygun ve modern yöntemlerle korunup, sergilenen, zengin kent tarihini vurgulayan arkeo park niteliğinde bir etkinlik alanı ile kucaklaşıp, nitelikli şekilde vakit geçirmelerini sağlayacaktır. KUDEB Birimimizi bu çalışmadan ötürü kutluyorum. Tarsus Kent Meydanı'na kavuşacak."

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Tarsus Belediyesi Kleopatra Tarsus Turizm Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title