Haberler

Sultanbeyli'de Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi Açıldı

Güncelleme:

Sultanbeyli Belediyesi tarafından açılan Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi, ilçe sakinlerine birçok kurs imkanı sunuyor. Bağlamadan gitara, kemandan piyanoya kadar farklı alanlarda eğitimlerin verildiği sanat evi, aynı zamanda origami, tezhip ve ebru gibi sanat dallarına da yer veriyor. Açılışta konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, evin konservatuvarı kazanan öğrencilere destek olacağını belirtti.

Sultanbeyli'de Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi'nin açılışı gerçekleştiridi. İlçe sakinlerinin ve özellikle gençlerin uğrak noktası olmaya aday olan sanat evi; bağlamadan gitara, kemandan piyanoya birçok kurs imkanı sunacak.

Sultanbeyli Belediyesi, ilçe sakinleri için Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi'ni hayata geçirdi. Sanat evi, gelenlerine bağlamadan gitara, kemandan piyanoya birçok kurs imkanı sunarken origami, tezhip ve ebru sanatı gibi alanları da bünyesinde barındırıyor. Ayrıca mesleki kariyer düşünen öğrencilere danışmanlık hizmetlerinin de verileceği kültür ve sanat evi; ağaçların gölgesine kurulu sosyal alanı ve çocuk parkıyla 7'den 70'e herkese kapısını açıyor.

'KONSERVATUARI KAZANAN EVLATLARIMIZ VAR'

Açılış sırasında konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Sultanbeyli Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha öncesinde burası bataklık bir vaziyetteyken Aşık Veysel Parkı olarak kıymetli hemşerilerimize burayı kazandırmıştık. Şimdi ise Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi'ni yine buradaki kıymetli hemşerilerimize, ilçemize ve kültür dünyamıza armağan etmiş olduk. Cumhurbaşkanımız tarafından edilen 2023 Aşık Veysel ili olduğu için biz de kültür ve sanat evimize ünlü halk ozanımız Aşık Veysel'in adını vermiş olduk. Açılışımızı yaparak kıymetli evlatlarımıza, gençlerimize ve halkımıza armağan ettik. Biraz önce salonlarımızı dolaşırken bizim kursumuza katılıp da konservatuvarı kazanan evlatlarımızı görünce çalışmamız, gayretimiz daha da artarak devam edecek. Burada; kültür adamı, sanatçılar, edebiyatçılar, yazarlar, ressamlar çıkarmak için var gücümüzle gayret edeceğiz. Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evimizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum? açıklaması yaptı.

'DAHA AÇILMADAN MEZUNLARINI VERDİ'

Belediyede müzik eğitimi alıp Marmara Üniversitesinde müzik öğretmenliği bölümünü kazanan Melek Seher Aleyna Ata, 'Aslında YKS sürecinde buraya geldim. Sadece bir koroya başlayayım, değişiklik olsun hem derslerime de yoğunlaşırım hem de farklılık olur diye başlamıştım. Sevgili Umut Meray hocam da benim bu konuda yetenekli olduğumu söyledi ve yönlendirdi. Bu şekilde devam ettim. Burada çok çeşitli kurslarımız var. Ben piyanoya, bağlamaya gittim. Gitar, ukuleli derken gerçekten kendimizi geliştirebileceğimiz bir sürü alan var. Aslında buranın açılış olmadan önce öğretmenlerimizin desteğiyle sınav sürecimizden bir süre öncesinde burada çalışmaya başlamıştık. Burası açılmadan önce ilk mezunlarını vermiş oldu. Bizler de çok mutluyuz' diye konuştu.

'ÇOCUKLAR BİLİME VE SANATA YÖNLENDİRİLMELİ'

İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik Teknolojileri Bölümünü ikincilikle kazanan Mahide Kadıoğlu ise duygularını şu şekilde ifade etti:

'Belediyenin kursuna 8 ay öncesinde katılmıştım. 6 senedir gitar çalıyorum. Bu sene de belediyenin konservatuar hazırlık kursunu açtığını öğrenince hemen kendimi kaydettim. Bu bir sene hazırlandık ve başarıyla sonuçlandı bu dönem. Bence bu tür sanat evleri kesinlikle yaygınlaştırılmalı. Çünkü günümüzde çocuklar hiçbir hobi bulamıyorlar. Yapacak hiçbir şey bulamıyorlar. Kendini daha fazla gereksiz uğraşlara yönlendiriyorlar ve bu onların kendi gelişim süreci için iyi olmuyor. Çocuklar sanata, bilime daha fazla yönlendirilmeli.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hüseyin Keskin Sultanbeyli Belediye Eğitim Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title