Haberler

Şivan Perwer, Aynur Doğan'a "Keça Kurdan" şarkısını söylemeyi yasakladı

Güncelleme:

Kürt sanatçı Aynur Doğan, yaptığı açıklamayla "Keça Kurdan" adlı şarkıyı seslendirmesinin yasaklandığını duyurdu. Doğan, yasağın, eser sahibi Şivan Perwer tarafından getirildiğini ifade ederek, "Keça Kurdan'ı söylemem yasaklanmıştır. Gelinen noktada, dinleyicilerime olan saygım bu açıklamayı zaruri kılmıştır. Keça Kurdan artık sizlere emanet!" dedi.

"Keça Kurdan (Kürt Kızı)" adlı şarkı iki ünlü Kürt sanatçıyı birbirine düşürdü. karşıya getirdi. Eserin sahibi Şivan Perwer daha önce şarkıyı defalarca seslendiren Aynur Doğan'a bu konuda yasak getirdi.

Şivan Perwer, Aynur Doğan'a 'Keça Kurdan' şarkısını söylemeyi yasakladıAynur Doğan

YASAK HABERİNİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Şarkıcı Aynur Doğan, yasak haberini sosyal medya hesabı X'ten duyurdu. Doğan, "Keça Kurdan için zorunlu bir açıklama" notuyla yaptığı paylaşımda, "'Keça Kurdan' bizim için sadece bir şarkı değil; özgürlüğün, barışın, sevginin, ortaklaşa mücadelenin ve dayanışmanın coşkusu, yan yana çekilen halaylarımızın, dansımızın ortak ritmiydi. Kürt kadınının sesi, farklı kültürlerden kadınların bir araya gelerek oluşturdukları toplumsal bellek, birbirimize duyduğumuz ihtiyacın yeniden hatırlanışı, hafızamızın uyanışıydı belki." dedi.

Şivan Perwer, Aynur Doğan'a 'Keça Kurdan' şarkısını söylemeyi yasakladı

"KEÇA KURDAN'I SÖYLEMEM YASAKLANMIŞTIR"

Doğan paylaşımında, "Kendimizce daha nice anlamlar yükledik… Bir zamanlar yasaklanmak istendi, denediler ama başaramadılar. Ancak bu defa, aşağıdaki mesajda belirtilen gerekçelerden ötürü Keça Kurdan'ı söylemem yasaklanmıştır. Çok kısa sürede gerçekleşecek bir konser organizasyonuna katılmam için bir davet yapıldı, yoğun programım nedeniyle katılmamın mümkün olamayacağı karşı tarafa iletildi ve ekibimiz alternatif olarak projeye bir video ile katkı sunmayı kendilerine önerdiler." ifadelerini kullandı.

Şivan Perwer, Aynur Doğan'a 'Keça Kurdan' şarkısını söylemeyi yasakladıŞivan Perwer

"KEÇA KURDAN ARTIK SİZLERE EMANET"

Ünlü şarkıcı, paylaşımının devamında, "Yoğunluğum sebebiyle geri dönüş yapamadığım bir talebin karşılığında uygulanan bu sansürün nihai değerlendirmesini siz değerli dinleyicilerime bırakıyorum. Gelinen noktada, dinleyicilerime olan saygım bu açıklamayı zaruri kılmıştır. Keça Kurdan artık sizlere emanet!" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Kültür Sanat

Aynur Doğan Müzik Magazin Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (7)

Perwer:

Bir zamanlar kendisi ve şarkıları yasaklı olduğu için ancak gizli yerlerde takip Edip dinleye bildiğimiz Şivan Perwere böylesi bir yasak hiç yakışmadı.

23
31
yanıtYanıtla
Xalo Osman:

Bence de yakışmadı.

yanıt9
yanıt12
Beyaz:

Aynur doğan Kürt dili ve eserleri üzerinden sadece para kazanmakta başka yaptığı hiçbir şey yok

22
17
yanıtYanıtla
seyithan erdoğan:

ne yapmasını bekliyorsun ki başka kürt sanatcisi işte. onun sayesinde millet kürtceyi seviyor

yanıt9
yanıt9
Perwer:

Bir zamanlar kendisi ve şarkıları yasaklı olduğu için sadece gizli yerlerde takip Edip dinleye bildiğimiz Şivan Perwere böyle bir hareket hiç yakışmadı

7
21
yanıtYanıtla
onder zengin:

Perwer nekadar çocuksu cahil olduğunu yine ispatladı. Bence ilk önce misketlerini geri istemiştir, sonra seni örtmene söylücem demiştir

7
6
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Şarkının yasaklanması olur mu...

7
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title