Haberler

Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası, ilk konserini AKM'de verdi

Güncelleme:

Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası, "100. Yıl Cumhuriyet Operası" başlıklı ilk konserinde sanatseverlerle buluştu.

Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası, "100. Yıl Cumhuriyet Operası" başlıklı ilk konserinde sanatseverlerle buluştu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşen konserden elde edilen gelir, depremden etkilenen öğrenciler için Darüşşafaka'ya bağışlandı.

Siemens Türkiye Opera Yarışması'nda birinci olan Eda Umay Akan, ikinci İbrahim Görkem Özcan ve üçüncülüğü paylaşan Ayben Bağcı ile Zeynep Seray Özcan'a ödülleri de gecede takdim edildi.

Konserde, Siemens Türkiye Opera Yarışması'nda geçen yıllarda dereceye girenler ile bu yılın kazananları, Agata Zajac'ın orkestra şefliğinde sahne aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr. Hüseyin Gelis, Türkiye'nin ulusal nitelikte en uzun soluklu opera yarışmasını düzenlemenin ve Türkiye'ye yepyeni bir senfoni orkestrası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Lider bir teknoloji şirketi olarak, farklı alanlarda yeteneklerin ve yaratıcılığın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu değerli yarışma ile hem ülkemizin kültür-sanat alanında dünyada adından söz ettirmesini hem de çok daha fazla gencimizin sanat kariyerlerindeki keşif yolculuklarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Topluma karşı sorumlu marka misyonumuzla ele aldığımız kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızın odağında, eğitimle birlikte, ülkemizin kültürel hayatına katkı da önemli başlıklarımızdan birini teşkil ediyor.

Sürdürülebilirlik vizyonumuzun en güçlü yansımalarından biri olan Siemens Türkiye Opera Yarışması ile gençlerimizin sanat kariyerlerinde ilerlemelerine vesile olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyet'imizin 100. yılında ülkemize kazandırdığımız yepyeni Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası ile sanat alanındaki desteklerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Bu anlamlı yılda, orkestramızın ilk konserinin, yarışmamızın çeşitli yıllarının kazananları ile aynı sahnede buluşarak sahneledikleri '100. Yıl Cumhuriyet Operası' olmasından gurur duyuyoruz."

"Gençlere en iyi başlangıcı yapma fırsatı sunuyor"

Siemens Arts Program Sanat Direktörü ve 2023 Siemens Türkiye Opera Yarışması Jüri Başkanı Stephan Frucht da yarışmanın yerel klasik müzik ekosisteminde de önemli bir rol oynadığına işaret ederek genç yeteneklere hem ufuklarını genişletme hem de başarılı bir uluslararası kariyere olabilecek en iyi başlangıcı yapma fırsatı sunduğunu ifade etti.

Siemens Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Özlem Özkaya da sanata değer veren bir marka olarak Cumhuriyet'in 100. yılında, Siemens Türkiye Senfoni Orkestrası'nı kurduklarını ve yıllardır destek verdikleri bu alandaki varlıklarını taçlandırdıklarını vurgulayarak şunları aktardı:

"Orkestramızın ilk performansını sahnelediği bu konserimizi halka açık olarak düzenlemek ve bilet satış gelirlerinin tamamını depremden etkilenen öğrenciler için Darüşşafaka'ya bağışlıyor olmak bizim için çok kıymetli. Siemens Türkiye Opera Yarışması da bugüne kadar 150'den fazla gencin sanat kariyerinde dönüm noktası oldu. Yarışmamızın kazananları bu yıl da birbirinden kıymetli ödüllerle kariyer yolculukları için önemli kazanım sağlayacak. Dijitalizasyon ve teknolojiyi sanata da entegre ederek başvuru sürecini çevrim içi hale getirmemiz, bu yıl yarışmamıza yapılan başvuru sayısını rekor seviyeye ulaştırdı. Ülkemizde opera sanatına olan ilginin artması bizi son derece mutlu ediyor. Siemens Türkiye olarak sanata desteğimizi ilk günkü heyecanımızla sürdürmeye devam edeceğiz."

Yarışmanın birincisi Eda Umay Akan, Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf Duisburg'da bir temsilde yer almanın yanı sıra 3 bin avro para ödülü, ikinci İbrahim Görkem Özcan, Bologna International Opera Academy 2024 Yaz Programı'nda tam burslu eğitim ve 2 bin avro para ödülü, üçüncülüğü paylaşan Ayben Bağcı ve Zeynep Seray Özcan ise 1000 avro para ödülünün sahibi oldu.

Başkanlığını Stephan Frucht'ın üstlendiği jüri, opera sanatçısı 1998 Siemens Türkiye Opera Yarışması birincisi ve 2023 Siemens Türkiye Opera Yarışması Jüri Koordinatörü Burak Bilgili, Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Klasik Müzik Araştırmacısı ve Bariton Ses Sanatçısı Serhan Bali, Bologna International Opera Academy (BIOA) Kurucusu ve orkestra şefi Prof. Nicoletta Conti ile TACT Artist Management Direktörü Alex Grigorev'den oluştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Siemens AKM Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title