Haberler

Seydikemer'de Atlı Cirit Gösterisi Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Atlı cirit spor karşılaşmasından görüntüler, Seydikemer'de atlı cirit gösterisi yapıldı Geleneksel Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliği kapsamında, Seydikemer ilçesinde atlı cirit gösterisi yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Atlı cirit spor karşılaşmasından görüntüler, Seydikemer'de atlı cirit gösterisi yapıldı Geleneksel Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliği kapsamında, Seydikemer ilçesinde atlı cirit gösterisi yapıldı.Seki Çayırı'nda düzenlenen alanda Uşak İstiklal Atli Cirit Spor Kulübü ile Kütahya Atlı Cirit Spor Kulübü sporcuları, kendi güçleri ile atların çevikliklerini sergiledi.Sporcuların attığı ciritler, zaman zaman gösteriyi izleyenlerin bulunduğu bölüme düştü.Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle şenliği eğlenceden çok kültür etkinliği olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.Etkinliğe Türkiye'deki 70'e yakın yörük derneği, konfederasyon ve birliklerinden katılım olduğunu kaydeden Uzunoğlu, her derneğin yöresinin örf ve adetini sergilediğini ifade etti.Ata sporu atlı cirit oyununu halka izlettirdikleri için mutlu olduklarını anlatan Uzunoğlu, "Eskiden at sırtında savaşılırdı. O dönemlerde cirit oyunu askerlerin antrenman yapması için oynanıyordu. Çok hızlı bir oyundur ve izlemesi çok keyifli olur. İnşallah insanlarımız da keyif almıştır. Buradaki amacımız, birlik ve beraberlik mesajı vererek, kültür alışverişinde bulunmak" diye konuştu.Uşak İstiklal Atlı Cirit Spor Kulübü Başkanı Ahmet Eser de atlı ciriti halka tanıtmak amacıyla geldiklerini dile getirdi.Atlı cirit sporuna her geçen gün ilginin arttığını vurgulayan Eser, düzenlenen etkinliklere katılarak, sporun yaygınlaşmasına olanak tanıdıklarını belirtti.Eser, uyarmalarına rağmen alana çok yaklaşan bazı izleyicilerin, atılan ciritler nedeniyle hafif şekilde yaralandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Seydikemer Ahmet Eser Kütahya Uşak Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title