Haberler

Şehitlik ve Kültür Parkı Yapılacak

Güncelleme:

Siirt Turizm İl Müdürlüğü yan tarafından bulunan ve dönemi Valisi Avni Hüseyin Mutlu tarafından yaptırılan, şehitlik anıtı yıkılacak.

Siirt'te dönemin Valisi Avni Mutlu tarafından yaptırılan ve belli bir sonra kendi kaderine terk edilen, şehitlik anıtı, İl Turizm Müdürlüğü anıtın tekrar baştan düzenleneceğini açıkladı. Açıkta olduğundan bir çok başı boş hayvanların anıtta cirit attığını belirten İl Müdürü Cengizhan Başaran "proje hazırladık, buraya Şehit ve Kültür Parkı yapacağız" dedi.

Yaklaşık 3 yıldan beri atıl durumda olan şehitlik anıtının, Tugay Komutanlığı ve Siirt İl Kültür Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir proje yapılacağını belirten İl Müdürü Başaran "Tugay Komutanlığı ve İl Müdürlüğümüz ortaklaşa bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu projede Siirt'in tarihi yerlerinin maketleri sergilenecek ve bunun yanında şehitlik anıtı yeni baştan yapılacaktır. Proje şuan yapım ve yazı aşamasındadır. Proje tamamen tamamlandığında bizler bunu DİKA'ya sunacağız. DİKA'dan bu proje geçerse yapacağız. Eğer geçmezse yinede Valilik kanadı ile yapmayı planlıyoruz" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

İl Turizm Müdürlüğü Hüseyin Avni Mutlu Hüseyin Mutlu Siirt Kültür Sanat Haberler

title