Haberler

Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması başladı

Güncelleme:

Yeni Şafak gazetesi tarafından düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın ikincisi, 'Ayasofya Camii' temasıyla başladı. Yarışmaya 4 farklı kategoride başvuru yapılabilirken, kazananlar toplamda 600 bin lira ödülün sahibi olacak. Yarışmada 'Hikayeyi Tamamla' özel konsepti de yer alacak. Seçici kurulda Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Fırat Yurdakul, Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz, Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş ve Yeni Şafak Foto Muhabiri Sedat Özkömeç, Fotoğraf Sanatçısı Gül Işık ve Mehmed Özçay yer alıyor.

p>Yeni Şafak gazetesi tarafından düzenlenen, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın ikincisi başladı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan foto muhabiri Mustafa Cambaz anısına yapılan yarışma, bu yıl 'Ayasofya Camii' temasıyla gerçekleşecek. Dört farklı kategoride düzenlenen yarışmaya, 'mustafacambazfotografyarismasi.com' üzerinden 7 Ağustos tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Yarışmada kazanan 13 kişi toplamda 600 bin lira ödülün sahibi olurken 'Sergilenmeye Hak Kazanan' fotoğraflar da tören esnasında katılımcıların beğenisine sunulacak.

Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması, 2022'ye Damga Vuran Haber Fotoğrafları, Kültürel ve Tarihi Fotoğraflar, Yeni Nesil Drone ve Cep Telefonu Fotoğrafları olmak üzere 4 farklı kategoride ödüle layık fotoğrafları belirleyecek. Yarışmada geçen yıla ek olarak 'Hikayeyi Tamamla' özel konsepti de katılımcıları bekliyor. Foto Muhabir Mustafa Cambaz'ın hikayesiyle başlayan ancak yarım kalan eserlerin günümüzdeki halini keşfe çıkan fotoğraflar da yarışmada yerini alacak.

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu yarışmaya tüm fotoğraf severleri davet ederek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl başlattığımız Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nın ikincisini bu yıl da düzenliyoruz. Mustafa, iyi bir gazeteci, mükemmel bir insan ve fotoğraf tutkunuydu. Bütün fotoğraf severleri, büyük bir katılım ve ilgi beklediğimiz bu yarışmaya davet ediyoruz. Fotoğrafçılık tutkusunu tarih ve kültürle birleştiren Cambaz, 'kayıt fotoğrafçılığı' diye adlandırdığı bir yeniliğe imza atmıştı. O, bu topraklara olan sevgisini fotoğraflarına yansıttı. Yetmedi, 15 Temmuz ihanet girişimi karşısında ülkemiz için canını feda ederek Türkiye'nin kalbine gömüldü. Şehit Mustafa Cambaz, 2000'li yıllardan itibaren bütün Türkiye'yi adım adım gezerek 10 binin üzerinde fotoğraf çekmiş ve ulu camileri kayıt altına almıştı. Biz de Yeni Şafak olarak istedik ki onun fotoğrafa olan ilgisi ve sevgisi yarım kalmasın ve bu yarışma vesilesiyle hep yaşasın. Fotoğraflarıyla gündeme imza atan muhabirlerimizden ve fotoğrafa gönül veren herkesten başvurularını bekliyoruz."

ÖDÜLLÜ VE SERGİLENEN LAR KİTAP HALİNE GETİRİLECEK

Eserler, Ketebe yazarlarının gözünden de yorumlanacak. Sergilenmeye değer ve ödüle layık görülen karelerden oluşturulacak kitap; özgün yorumları, farklı bakış açılarını ve unutmak istemeyen anları sanatseverlere sunacak.

SEÇİCİ KURULDA YER ALAN İSİMLER

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmanın seçici kurulunda Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Fırat Yurdakul, Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Gündüz, Reuters Foto Muhabiri Ümit Bektaş ve Yeni Şafak Foto Muhabiri Sedat Özkömeç, Fotoğraf Sanatçısı Gül Işık ve Mehmed Özçay yer alıyor.

Yıla Damgasını Vuran Haber Fotoğrafları

Birincilik Ödülü: 75.000 TL TL

İkincilik Ödülü: 40.000 TL

Üçüncülük Ödülü: 20.000 TL

Kültürel ve Tarihi Fotoğraflar

Birincilik Ödülü: 75.000 TL

İkincilik Ödülü: 40.000 TL

Üçüncülük Ödülü: 20.000 TL

Yeni Nesil Fotoğraflar (Drone Çekimi - Serbest Haber)

Birincilik Ödülü: 75.000 TL

İkincilik Ödülü: 40.000 TL

Üçüncülük Ödülü: 20.000 TL

Yeni Nesil Fotoğraflar (Cep Telefonu Çekimi - Serbest Haber)

Birincilik Ödülü: 75.000 TL

İkincilik Ödülü: 40.000 TL

Üçüncülük Ödülü: 20.000 TL

Hikayeyi Tamamla Ayasofya Camii Özel Ödülü

Ödül: 60.000 TL


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Süleyman Gündüz Anadolu Ajansı Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
title