Haberler

    Şark Dişçisi

    İBBŞT tarafından İstanbul seyircisine yıllarca kapalı gişe oynayan ve pek çok ödülle onurlandırılan Şark Dişçisi bu kez Nilüfer Belediyesi 'Tiyatro' prodüksiyonu olarak yenilenmiş çizgilerle yeniden gösterime çıkıyor.

    İBBŞT tarafından İstanbul seyircisine yıllarca kapalı gişe oynayan ve pek çok ödülle onurlandırılan Şark Dişçisi bu kez Nilüfer Belediyesi 'Tiyatro' prodüksiyonu olarak yenilenmiş çizgilerle yeniden gösterime çıkıyor.

    Üstelik bu kez oyunun yönetmeni Engin Alkan Bedia Ener'le birlikte oyunun başrollerini paylaşıyor.

    İstanbul Ermenileri arasında geçen; birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikayesini konu alan müzikli, danslı, şenlikli bir gösteri olan Şark Dişçisi'nin yazarı  19. yy Osmanlı edebiyatının en önemli hiciv yazarlarından Hagop Baronyan. Çevirisini Boğos Çalgıcıoğlu'nun yönetmenliğini Engin Alkan'ın gerçekleştirdiği oyunun müzikleri Selim Atakan'a, ait.  Sahne ve ışık tasarımı Cem Yılmazer kostüm tasarımı Tomris Kuzu,  koreografi Dicle Doğan  imzasını  taşıyor.

    Parası için evlendiği, kendinden yaşça büyük karısını her fırsatta aldatan Taparnigos'un hır gür içinde geçen mutsuz evliliğin çevresinde gelişir olaylar. Şark Dişçisi namıyla İstanbul'da hatırı sayıılır bir üne sahip  dişçi Taparnigos çapkınlık ve hovardalık için kendisini Pera sokaklarına attığı bir gece öfkeli karısı Marta'nın  kılık değiştirerek peşine düşmesi sonucum hayatının en zor saatlerini yaşayacaktır. Karısını aldattığı kadının kocası Tovmas'ın, zorla evlendirmek istediği kızının ve sarsak uşağının da araya girmesiyle işler içinden çıkılmaz bir dolantı komedyasına dönüşecek ve sonunda herkes hakkettiğini bulacaktır.

    Yazan: Hagop Baronyan

    Çeviren: Boğos Çalgıcıoğlu

    Yöneten: Engin Alkan

    Müzik: Selim Atakan

    Şarkı Sözleri: Engin Alkan

    Dekor ve Işık Tasarım: Cem Yılmazer

    Kostüm Tasarım: Tomris Kuzu

    Koreografi: Dicle Doğan

    Müzik Düzenleme: Burçak Çöllü

    Makyaj Tasarım: Engin Alkan

    Yönetmen Yardımcısı: Cenk Turan

    Yönetmen Asistanları: Ümit Beste Kargın – Nihan Işık

    Dekor Realizasyon: Cihan Aşar

    Kostüm ve Mask Uygulama: Selin Ölçen

    Kostüm Ressamı: Burak Kutlay – İlke Kutlay

    Clown Atölyesi: Güray Dinçol

    Oynayanlar:

    Engin Alkan - Taparnigos

    Bedia Ener - Marta

    Çağdaş Tekin – Kolbaşı

    Deniz Gürsucu - Yeranyag

    Mert Tiryaki - Levon

    Cansu Ecem Karabulut – Sofi / 2.Kadın

    Mesut Özsoy- Tovmas / 2.Erkek

    Gökhan Kum - Nigo

    Hakan Kahraman – Markar

    Suat Onur Çalık – Figüran / 1.Erkek

    Şeyma Gökçe Cengiz – 1.Kadın / Kantocu /Solist Dansçı

    Yüce Armağan Erkek – Margos / 3.Erkek

    Ferya Soysal – 4.Kadın

    Nihan Işık – 3.Kadın

    Müzisyenler:

    Erhan Can Dereçiçek - Keman

    Boğaç Batu Erol - Klarnet

    Mevlüt Can Kaplan – Akordeon Haydar Demir - Perküsyon

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Cem Yılmazer Engin Alkan İstanbul Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title