Haberler

Sanat Güneşi Şarkıları ile Anıldı

Güncelleme:

Bodrum Kalesi Zeki Müren hayranları ile doldu taştı

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı, sanat güneşimiz Zeki Müren'i 16'ıncı ölüm yıldönümünde "Hatıralarda Zeki Müren" konseriyle andı. Bodrum Kalesi'nde 24 Eylül Pazartesi günü düzenlenen konserde, Türk Sanat Müziği sanatçıları Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi, Sanat Güneşi Zeki Müren'in sesinden dinlemeye alışık olduğumuz unutulmaz şarkılar ile eşsiz bir müzik ziyafeti sundular. 3000'den fazla kişinin izlediği konserde Bodrum Kalesi'nde Sanat Güneşi'nin besteleri gece geç saatlere kadar yankılandı.

Zeki Müren'in tüm mal varlığını bağışladığı, başarılı ve ihtiyaç sahibi Türk gençlerine eğitim imkânı sağlayan TEV ile şehit ve gazi çocuklarına, yakınlarına destek veren TSK Mehmetçik Vakfı'nın her sene düzenlediği geleneksel anma konseri bu yıl 24 Eylül Pazatesi günü 3000 sanat severin katılımıyla gerçekleşti. 16 yıldır büyük ilgiyle izlenen, Bodrum Kaymakamlığı ve Zeki Müren Sanat Müzesinin de katkıda bulunduğu "Hatıralarda Zeki Müren'' konseri, bu yıl TRT sanatçıları Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi'nin eşsiz performansları ile şenlendi. Binlerce insan hep bir ağızdan Zeki Müren şarkılarına eşlik etti. Bodrumdan, çeşitli il ve ilçelerden konsere gelen insanlar Zeki Müren'i coşkuyla andı.

Sanat güneşimiz Zeki Müren için, her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Eylül'de Bursa'da adına yaptırılan TEV-Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesinde ve mezarı başında anma töreni yapıldı. Emir Sultan Cami'inde ve Zeki Müren Sanat Müzesi'nde mevlit okutuldu.

TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı, 2002 yılında Bursa'da TEV-TSK Mehmetçik Vakfı Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesini yaptırdı ve bu okulda sanatın her dalı ile ilgili eğitim veriliyor.

Doğduğu şehir olan Bursa'da Zeki Müren için bir Anıt Mezar yapıldı. Devlet Sanatçısı Merhum Zeki Müren'in Bodrum'daki evi Kültür Bakanlığıyla yapılan protokol ile "Zeki Müren Sanat Müzesi"ne dönüştürüldü ve 8 Haziran 2000 tarihinde ziyarete açıldı.

Bugüne kadar Türk Eğitim Vakfı ile Zeki Müren Burs Fonu'ndan 2050 burs verildi. Sadece 2012-2013 öğretim yılında TEV Zeki Müren Burs Fonu ile 9 ay boyunca 225 öğrenciye ayda 370 TL ödeme yapılacak.

TSK Mehmetçik Vakfı da bu bağışlar sayesinde bugün itibariyle, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden bir Mehmetçik'in ailesine bir defaya mahsus olmak üzere 34 bin TL, birinci derece bir gaziye aylık 945 TL, üniversite öğrencisi Mehmetçik çocuğuna ise ayda 600 TL yardımda bulunuyor.

TEV bağışçısı olan Merhume Safiye Ayla Targan ile TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı bağışçısı Zeki Müren adına isimlerinin ve hatıralarının yaşatılması, Türk Musikisine genç sesler kazandırılması amacıyla her üç yılda bir ses yarışması düzenleniyor. Bu yıl da 8 Aralık'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında ses yarışması gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Zeki Müren Bodrum Magazin Kültür Sanat Haberler

title