Haberler

Şairler Aşk Şehrinde

Türkiye'nin Dört Bir Yanından Gelen Şairler, Amasya'da Tarihi Bimarhane'de Düzenlenen Şiir Gecesinde Şiirlerini Okuyup, Gönüllerince Bir Gece Geçirdi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen şairler, Amasya'da tarihi Bimarhane'de düzenlenen şiir gecesinde şiirlerini okuyup, gönüllerince bir gece geçirdi.

Amasya Belediyesi'nin düzenlediği şiir gecesine davet edilen şairler, tarihi Bimarhane'de bir araya gelerek şiir severlere muhteşem bir gece yaşattı. Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Aksu, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ve çok sayıda Amasyalının katıldığı şiir gecesinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen şairler, muhteşem bir atmosfer içerisinde gönüllerinden kağıda döktükleri şiirlerini okudu.

İzmir'den Ziya Öğütcen, Antalya'dan Bolat Ünsal, Samsun'dan Eyüp Göksu, Mersin'den Halit Bilan ve Mina Bahçeci, Urfa'dan Hikmet Karazeybek, Isparta'dan Melehat Ecevit, Bursa'dan Saadet Yıldırım Ünal ve Muhsine Arda, Giresun'dan Muammer Baydere, Kayseri'den Sergül Vural, Hatay'dan Sevil Mısırlıoğlu, Sivas'tan Zülfikar Şahin ve Amasya'dan Turgut Önal'ın katıldığı gecede şairler hem şiirlerini okudu hem de şiir severlere kitaplarını hediye etti.

Amasya'nın şairler beşiği olduğunu, efsane aşıklar Ferhat ile Şirin'in yaşadığı kentte bulunmanın ve aşkı dizelerde yaşamanın keyfini sürdüklerini belirten şairler, bir sonraki şiir gecesine daha kalabalık katılmayı amaçladıklarını dile getirdi.

(DY-SA) 03.05.2008 12:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title