Haberler

Rockçı imam, albümünün lansmanını yapmaya hazırlanıyor -

Kaş'ta, Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve arkadaşlarıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer, albümü için yapımcı firma ve menajerle anlaştı.

YUSUF ŞAMİL KAHVECİ - Kaş'ta, Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve arkadaşlarıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer, albümü için yapımcı firma ve menajerle anlaştı.

Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuştu. Grup, single parçası "Mevlaya Gel"e klip çekmiş, ilk konserlerini Ramazan Bayramı'nda Kaş Limanı'nda vermişti.

Albüm hazırlıklarını tamamlayan Tüzer, Raks Music Production Company ve menajerlik işlerinin yürütülmesi için birçok ünlünün de avukatlığını ve sözcülüğünü yapan Türk kökenli Alman avukat Ramazan Akbaş ile anlaştı.

Tüzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok yakında "Değişim Zamanı" adlı albüm ile müzikseverlerin karşısına çıkacaklarını söyledi. Albümde ilk olarak 7 parça düşündüklerini, daha sonra grup kararıyla 5'e indirdiklerini ifade eden Tüzer, albümde "Değişim Zamanı", "Göçtü Kervan Kaldık Dağlar Başında", Her Nefeste", "Mevlaya Gel" ve "Taleal Bedru Aleyna" parçalarının yer alacağını bildirdi.

Tüzer, albümünün tüm kesimlerden beğeni göreceğine inandığını dile getirerek, "Herkesi kucaklayan, herkese hitap eden, herkesin ruh dünyasından bir şeyler bulabileceği albüm oluşturmaya çalıştık. Albüm, İslam dünyasında bir imamın nasıl sosyal olması gerektiği konusunda bir mesaj da verecek. Taleal Bedru Aleyna ilahisini rock sesleriyle süsleyerek daha modernize, özellikle gençlerin sevebileceği bir formatta hazırladık" dedi.

Albümün lansmanını İstanbul'da yapacağını anlatan Tüzer, "Lansmanında siyaset, spor, sanat dünyasından tüm kesimden renkli kişileri bir araya getirmeyi düşünüyorum. Ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı dönemde lansmanın çok büyük hayırlar getireceğini yürekten inanıyorum" diye konuştu.

- New York konseri nisan ayında

İki ay önce besteci Catherine Christer Hennix'in, Chora(s)san Time-Court Mirage grubu ile ortaklaşa kurduğu "CC Hennix & The Chora(s)san Time-Court Mirage" grubunda solistlik yapmak için teklif aldığını hatırlatan Tüzer, New York'ta 10-13 Nisan'da provalar yapacaklarını, 23 veya 24 Nisan'da da grupla konsere çıkacağını anlattı.

Tüzer, grubun Viyana, Amsterdam, Berlin'de özel performanslara imza attığına değinerek, "Catherine Christer Hennix ile İstanbul'a görüştük, stilimi çok beğendi. Rock ve tasavvufu harmanlayarak yola çıktık. New York konseri sanatıma çok büyük tecrübeler kazandıracak" diye konuştu.

Rokçı imam "FiRock" Ahmet Muhsin Tüzer albüm

Muhabir: Yusuf Şamil Kahveci

Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Ahmet Muhsin Erkin Koray New York Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title