Haberler

Rock'n Dark 2010 Finaline Anneke ve Hayko Cepkin Düeti Damgasını Vurdu

BASIN BüLTENİDİR.

BASIN BüLTENİDİR.

Rock'ın yeni yıldızları belli oldu

Rock'n Dark Müzik Yarışması 2010, 30 Nisan'da Refresh The Venue'de gerçekleşen muhteşem bir finalle son buldu. Hayko Cepkin ve Anneke Van Giersbergen'in rockseverlere yaşattığı unutulmaz gecede en iyi grup Sade, en iyi erkek vokal Deprem Gürdal, en iyi bayan vokal Berna çiçeksever oldu. Filtre grubu ise en iyi sahne performansı ödülüne sahip oldu.

Efes Dark tarafından düzenlenen Rock'n Dark ocak ayından bu yana sürdürdüğü Ankara, Edirne, çanakkale, Eskişehir, Bursa, İzmir, Antalya, İstanbul ve Mersin elemelerini muhteşem bir finalle noktaladı. Müziğin yaramaz çocuğu Hayko Cepkin ve Hollandalı Anneke Van Giersbergen birlikte sahne aldı.

Bölge birincileri arasından seçilen Sade, Biz ve Filtre final gecesinde sahneye çıkma şansı buldu. Jüri üyeleri ve halkın oylamasıyla en iyi grup Sade, en iyi erkek vokal Deprem Gürdal, en iyi bayan vokal Berna çiçeksever ve en iyi sahne performansı olarak Filtre grubu seçildi.

Rock'n Dark 2010 boyunca genç müzisyenlerin heyecan dolu mücadelesi emreaydın, Hayko Cepkin, maNga ve Gripin gibi Türkiye'nin önemli rock sanatçı ve gruplarının verdikleri konserler ile renklendi. Geçen yılın birincisi Gizli Özne de duraklarda gerçekleştirdiği etkileyici performansı ile dinleyicileri coşturdu.

Anneke Van Giersbergen hakkında…

Rock/metal dünyasının en güzel, en karakteristik ve sempatik kadın vokallerinden Anneke van Giersbergen, The Gathering ile başladığı müzik yolculuğuna Agua de Annique ile devam ediyor.

1973 doğumlu Anneke van Giersbergen'in rock/metal dünyasındaki çıkışı 1994 yılında Hollandalı ünlü grup The Gathering'e katılmasıyla gerçekleşti. The Gathering ile aralarında "Nighttime Birds", "How To Measure A Planet?", "If Then Else" albümlerini kaydeden şarkıcı, "Home" albümünün yayınlanmasının ardından 2007 yılında gruptan ayrıldığını açıkladı.

The Gathering'den ayrılır ayrılmaz kendi grubu Agua de Annique'i kuran Anneke van Giersbergen, sırasıyla "Air", "Pure Air" ve "In Your Room" albümlerini yayınladı.

Gerek The Gathering, gerekse de solo projesi olarak adlandırılan Agua de Annique ile rock/metal dünyasındaki kadın vokaller arasında önemli bir yere sahip olan Anneke van Giersbergen, bugüne kadar aralarında Napalm Death'ten Within Temptation'a, Moonspell'den Devin Townsend'e kadar birçok isimle de ortak çalışmaya imza attı.

Hayko Cepkin hakkında…

Hayko Cepkin, 11 Mart 1978'de İstanbul'da doğdu. Liseden sonra iki yıl Mimar Sinan üniversitesi'nde şan eğitimi aldı. İki sene Timur Selçuk Cağdaş Müzik Merkezi'nde şan, solfej ve armoni dersleri aldı. Daha sonra bir sene Akademi İstanbul'da piyano eğitimi gördükten sonra profesyonel müzik yaşantısına 1997 yılında klavyeci olarak başladı.

Sırasıyla Öztürk, Ogün Sanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimlerle sahneyi paylaştı. çalıştığı isimlerin bazılarının albümlerinde de düzenlemeci kimliğiyle yer aldı. Murathan Mungan'ın söz vermiş şarkılar adlı albümünde Aylin Aslım'ın seslendirdiği "Kimdi Giden" adlı bir yeni türkü bestesi olan parçayı düzenledi. Bu sırada evinin odasında kaydettiği bestelerini hayata geçirme kararı aldı. 2005 yılı içinde "Sakin Olmam Lazım" adlı albümü ile alternatif müzik piyasasında yerini aldı.

En son çıkardığı 'Sandık' adlı albümüyle müzikseverlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title