Haberler

    Retrobüs

    Cem Karaca, Barış Manço ve Erkin Koray gibi birçok ismin şarkılarını yorumlayan 'Retrobüs' grubu, Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde!

    Cem Karaca, Barış Manço ve Erkin Koray gibi birçok ismin şarkılarını yorumlayan 'Retrobüs' grubu, Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde!

    Retrobüs ismi anlaşılacağı üzere "Retro" ve "Bus" kelimelerinden türetilerek tarafımızdan bulunmuş bir isimdir. İsmi koyarken hedeflediğimiz tema; kendimizi bir araç olarak görüp dinleyenleri küçük bir zaman yolculuğuna çıkartarak efsane isimleri ve unutulmaz eserlerini canlı dinliyormuş hissiyatına kapılmalarını sağlamaktır. Yani insanların bizi araç olarak görmelerini istiyor ve taklitlerin her zaman asıllarını yaşatacagı bilincini taşıyoruz. Maksadımız yeni Cem Karaca'lar Barış Manço'lar olarak gündem yaratmak değil tam aksine söz konusu üstadlari onlara layık bir müzikalite ve tiyatral bir gösteri ile anmaktir.

    60'ların, 70'lerin ve 80'lerin efsane isimlerini anarak, dönemin unutulmaz eserlerini yorumlayan bir müzik grubudur. Sahnede giydiğimiz dönem kostümleri, kullandığımız aksesuarlar ve ses taklitleriyle konserlerimiz aynı zamanda tiyatral bir gösteri havasına bürünür ve bu da Retrobüs'ü benzeri diğer gruplardan ayırır. Konseptimiz 7'den 70'e herkese ve her kesime hitap ederek büyük ilgi görmüş ve beğeni toplamıştır.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Erkin Koray Barış Manço Cem Karaca Beyoğlu Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title