Haberler

Ressam Güneştekin'den Hollanda'da Sergi

Sergi, Hollanda'nın önde gelen sanat kurumları arasında yer alan Mark Peet Visser Gallery'de "Gezichtenvan de Zon / Güneşin Yüzleri / Faces of the Sun" başlığıyla 21 Nisan 18 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Ressam Ahmet Güneştekin, Hollanda'nın önemli sanat kurumlarından Mark Peet Visser Gallery'nin Den Bosh'taki merkezinde kişisel sergi açacak.

Güneştekin Sanat Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Güneştekin, "Yüzleşme" başlıklı sergi dizisiyle 2012'de başladığı uluslararası sanat yolculuğuna geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın önde gelen sanat merkezlerinde yeni sergilerle devam ediyor.

Son dönemde, özellikle ABD ve Avrupa'da önemli koleksiyonlarla birçok sanat kurumunda yer alan Güneştekin, kendisini Hollanda ve Belçika'da temsil eden Mark Peet Visser Gallery'de kişisel sergi açacak.

Galerinin Den Bosch'taki merkezinde gerçekleştirilecek sergi, "Gezichtenvan de Zon / Güneşin Yüzleri / Faces of the Sun" başlığıyla, 21 Nisan-18 Mayıs'ta görülebilecek.

Sergide, Ahmet Güneştekin'in çoğu ilk defa sergilenecek "Güneş Patlamaları ve Optik Degrade Serisi"nden özel tablolarla 3 boyutlu konstrüksiyonlarının yer aldığı farklı üsluplardaki 30'a yakın eseri yer alacak.

Dizinin Türkiye dışındaki ilk sergisi Venedik'te gerçekleştirildi

Ressam Güneştekin, "Yüzleşme" başlıklı uluslararası sergi dizisini 2012'deki İstanbul sergisiyle Türkiye'den başlattı. Proje kapsamındaki son Türkiye sergisini geçen yılın başında Ankara'da gerçekleştirdikten hemen sonra dizinin Türkiye dışındaki ilk sergisini Venedik Bienali ile eş zamanlı olarak "Momentum of Memory" başlığıyla Venedik'te yaptı. Sergi, bazı sanat çevrelerince "görülmesi gereken 3 sergi" arasında gösterildi.

Aynı dönemde Marlborough Gallery'nin sanatçıları arasına katılan Güneştekin, galeri bünyesindeki ilk kişisel sergisini geçen yıl sonunda New York'ta açtı. Marlborough Gallery bünyesinde katıldığı Contemporary İstanbul, Art Basel Miami Beach, Arco Madrid ve TheArmory Show ile Güler Sanat bünyesinde yer aldığı Art Market Budapest gibi organizasyonlarda ilgi gören Güneştekin, galeri bünyesindeki ikinci sergisini 18 Eylül'de galerinin Monaco'daki merkezinde açacak.

Ahmet Güneştekin, Marlborough Gallery New York, Barcelona, Madrid ve Monaco ile Mark Peet Visser Gallery Den Bosh'taki galerilerde de daimi olarak sergilenen sanatçılar arasında yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Güneştekin Hollanda Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title