Haberler

    Profesyonel Aşçılığa İlk Adım 4/4'lük Mutfak Eğitimleri

    Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanmış yarı profesyonel aşçılık eğitimini alabilir, hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

    Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanmış yarı profesyonel aşçılık eğitimini alabilir, hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, temel ekmekçilik ve pastacılık yer almaktadır. Program 4 hafta boyunca her Pazartesi ve Çarşamba günü saat 19: 00 -23: 00 arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir. Katılımcı sayısı minimum 6 maksimum 15 kişi olup, her katılımcı kendi istasyonunda tek kişi olarak çalışacaktır. Katılımcılara USLA aşçı ceketi,  önlüğü ve ders kitapçığı verilecektir. Tüm katılımcılar, program sonunda USLA katılım sertifikası alacaktır.

    1.Hafta 1.Gün / 2 Kasım 2016 Çarşamba

    Temel Kesim Teknikleri: Brunoise - Julienne - Chiffonade

    Pişirme Teknikleri: Kuru Pişirme - Sote/Stir-fry - Izgara/Broil-Fırın/Roasting – Kızartma - Islak Pişirme – Haşlama – Tıkırdatma – Poşeleme - Buharda Pişirme - Kombinasyon Pişirme – Yahni - Braising

    1.Hafta 2.Gün / 7 Kasım 2016 Pazartesi

    Kümes Hayvanları: Tavuk açma teknikleri -Tavuk suyu -Tavuk pişirme teknikleri

    Reçete: Bıldırcın Confit (Quail Confit With Cured Lemon), Potakallı Ördek Göğsü (Duck Breast a l'Orange)

    2.Hafta 3.Gün / 9 Kasım 2016 Çarşamba

    Dana: Bonfile açma ve pişirme - Mühürleme ve Basting -Kaburga – Braising – Antrikot

    Reçete: Paris usülu Antrikot (L'entrecote de Paris), Tane Karabiber Soslu Bonfile (Pepper Steak), Fırında Dana Kaburga Yahni (Braised Beef Short Rib)

    2.Hafta 4.Gün / 14 Kasım 2016 Pazartesi

    Kuzu: Kuzu but açma ve pişirme - Kuzu pirzola

    Reçete: Bearnaise Soslu Dana Croute (Roux Beef en Croute with Sauce Bearnaise), Akdeniz usülu Barbekü Kuzu Pirzola (Mediterranean BBQ Lamb Chops)

    3.Hafta 5.Gün /16 Kasım 2016 Çarşamba

    Balık ve Deniz Ürünleri: Balık Çorbası – Levrek Fileto – Karides temizleme - Karides sote

    Reçete: Tereyağlı Limon Sosunda Levrek (Seabass with a Lemon Butter Sauce), Tereyağlı Sote Karides (Gambas al Ajillo)

    3.Hafta 6.Gün /21 Kasım 2016 Pazartesi

    Baklagil ve Tahıl: Taze makarna - Risotto-Börülce piyazı

    Reçete: Ispanak ve Ricotta Peynirli Ravioli (Ravioli di Ricotta e Spinaci al Burro e Salvia), Deniz Mahsüllü Risotto ( Risotto ai Frutti d Mare)

    4.Hafta 7.Gün / 23 Kasım 2016 Çarşamba

    Ekmekler: Foccacia – Hamburger Ekmeği - Ekşi Mayalı Ekmek

    4.Hafta 8.Gün / 28 Kasım 2016 Pazartesi

    Tatlılar: Limonlu tart – Profiteroles - Çikolatalı fondant

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Paris Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title