Haberler

Prof. Dr. Cemil Koçak'tan Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz Konferansı

Güncelleme:

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Prof. Dr. Cemil Koçak tarafından düzenlenen konferansta, Türkiye'de darbeler ve 15 Temmuz olayı ele alındı. Koçak, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesiyle birlikte yeni bir istikamete doğru ilerlemeye başladığını belirtti ve 'Yeni Türkiye'nin' çizgilerinin oluştuğunu söyledi. Ayrıca, darbe girişiminin 27 Mayıs'tan ilham alındığını ve toplumun dörtte birinin darbenin temsilcisi ve destekçisi olabileceğini ifade etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Prof. Dr. Cemil Koçak tarafından ' Türkiye'de Darbeler ve 15 Temmuz' konferansı düzenlendi.

Prof. Dr. Cemil Koçak, geçen 7 yılın ardından bugün tekrar geriye bakıldığında Türkiye'nin 15 Temmuz gecesiyle birlikte yepyeni bir istikamete doğru ilerlemeye başladığını belirtti. Prof. Dr. Cemil Koçak, eski Türkiye'nin gerilerde kalmaya başladığını ve yeniden canlanması ihtimalinin az olduğunu; nihayet 'Yeni Türkiye'nin' çizgilerinin oluşmakta olduğunu söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin 27 Mayıs'tan ilham alınarak gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. Dr. Cemil Koçak, '27 Mayıs öncesindeki söylentiler, dedikodular, kara propagandalar, uzun zamandan beri zaten iktidara karşı işleniyordu. Bunun ana nedeni bir darbeye vesile teşkil etmesi, kamuoyu oluşturması ve darbenin kamuoyunun belli bir kesimi tarafından desteklenmesinin sağlanmasıydı. Birçok kişinin dikkatini çekmemiştir; 15 Temmuz'dan çok kısa süre önce bazı liselerde, mezuniyet törenlerinde öğrenciler, iktidara karşı bildiri yayınlayarak ve tören sırasında resmi konuşma yapan müdürlerine sırtlarını dönerek mesaj vermeye çalıştılar" dedi.

"Utangaç ve maskeli darbeciler var"

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda toplumun dörtte birinin darbenin temsilcisi ve destekçisi olacağını belirten Koçak, "Türkiye'de utangaç darbeciler var, maskeli darbeciler var. Kendilerini 'demokrat, özgürlükçü, çağdaş, cumhuriyet değerlerine sahip çıkan' gibi sıfatlarla anan; aslında utangaç darbeciler var. Bakmayın herkesin darbeye karşı olduğuna. Toplumun en az dörtte biri, bu darbe girişiminin başarısızlığa uğraması yüzünden üzüntü içindeydi. Birçok kişi eğer darbe başarılı olsaydı, bu darbenin temsilcisi ve destekçisi olacaktı. Bunlar pek çok kesimde var, olmaya devam ediyor. 15 Temmuz'un ardından yedi yıl geçti. Her ne kadar bu sürede darbeciler muhtemelen bir daha bellerini doğrultamayacak şekilde pasifize edilmişlerse de 'Bu iş bitti' deyip, arkanızı dönerseniz; ölümcül bir hata yaparsınız. Hiç kimsenin, hiçbir siyasi grubun bundan böyle darbeyle iktidarı alaşağı etmek gibi bir düşünce ve duygu içerisine girmesini kati olarak engellemek lazım" dedi.

Konferansa Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ak Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Akın Coşkunlar ve kurum müdürleri katıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sıtkı Koçman Cemil Koçak 15 Temmuz Türkiye Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title