Haberler

Play UniFilmFes​t Malatya İnönü Üniversite​si'nde

Güncelleme:

Play'in ana sponsorluğunda ve YÖK himayesinde, Üniversite Medya desteğiyle İstanbul Organizasyon tarafından düzenlenen Play ÜniFilmFest tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye'nin ilk üniversitelerarası film festivali Yapı Kredi Play ÜniFilmFest'in Uludağ, Sakarya Çukurova ve Mersin Üniversitesi'nden sonraki beşinci durağı 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Malatya İnönü Üniversitesi olacak.

Ücretsiz film gösterimleri ve etkinlikleriyle şimdiye kadar 4 üniversitede 35.000 öğrencinin izlediği Play ÜniFilmFest şimdi de İnönü Üniversitesi öğrencileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Dünyanın en prestijli festivallerinden ödüllerle dönmüş usta ve genç yönetmenlerin son filmlerini, Türkiye sinemasının önde gelen isimlerinin katıldığı atölye ve söyleşileri yine ücretsiz olarak öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

Deneyimli Sinemacılarla Play ÜniFilmFest Atölyeleri

Türk ve Dünya sinemasının önemli eserlerinin gösterimlerinin yapılacağı Play ÜniFilmFest'in İnönü Üniversitesi'ndeki etkinliğinde "Türkiye Sinemasıyla Beş Çayı" söyleşileri gösterim programında yer alan filmlerin, oyuncu ve yönetmenlerinin katılımıyla devam ediyor.

27 Mart Salı 18.30 Güzel Günler Göreceğiz filminin yönetmeni Hasan Tolga Pulat ve senaristi Emre Kavuk

28 Mart Çarşamba 18.30 Zefir filminin yönetmeni Belma Baş

29 Mart Perşembe 18.30 Saç filminin oyuncularından Rıza Akın

Mockumentary Atölyesi (29 Mart – 1 Nisan) Emre Akay ve Ezgi Kaplan; Oyunculuk Atölyesi (27-29 Mart) Derya Durmaz tarafından gerçekleştirilecek.

Kaçırılmayacak Program!

Play ÜniFilmFest sinemaseverlerin yakından tanıdığı ve takip ettiği usta yönetmenlerin son filmlerini ve genç kuşağın yetenekli yönetmenlerinin festivallerde görücüye çıkmış ödüllü ve ilgi uyandıran yapıtlarını, üniversiteli gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Play ÜniFilmFest'in Malatya İnönü Üniversitesi durağında, Merkez Kampüsü Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gösterilecek filmleri şöyle:

26 Mart Pazartesi

15.00 Açılış Töreni & Kokteyl

17.00 Yangın Var (Murat Saraçoğlu)

20.00 Bir Zamanlar Anadolu'da (Nuri Bilge Ceylan)

27 Mart Salı

15.00 Düğün Hediyesi / Copacobana (Marc Fitoussi)

17.00 Güzel Günler Göreceğiz (Hasan Tolga Pulat)

20.00 Kevin Hakkında Konuşmalıyız / We Need To Talk About Kevin (Lynne Ramsay)

28 Mart Çarşamba

15.00 Aslı Gibidir / Certified Copy (Abbas Kiarostami)

17.00 Zefir (Belma Baş)

20.00 Bir Ayrılık / A Separation (Asghar Farhadi)

29 Mart Perşembe

15.00 Kurtuluş Son Durak (Yusuf Pirhasan)

17.00 Saç (Tayfun Pirselimoğlu)

20.00 Benim Adım Aşk / I Am Love (Luca Guadagnino)

30 Mart Cuma

15.00 İçimdeki Yangın / Incendies (Denis Villeneuve)

17.00 Atlıkarınca (İlksen Başarır)

20.00 Melankoli / Melancholia (Lars von Trier)

31 Mart Cumartesi

15.00 Suikast / The Conspirator (Robert Redford)

17.00 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (Onur Ünlü)

20.00 Mikrofon / Microphone (Ahmad Abdalia)

Malatya İnönü Üniversitesi etkinliğinin ardından, Yapı Kredi Play ÜniFilmFest 9-15 Nisan tarihleri arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde ve daha sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde devam edecek. Festivalin bu yılki son iki durağı İstanbul ve Marmara Üniversiteleri olacak.

Kısa Film Yarışması'nda Yarışacak Filmler Halk Oyuna Sunuluyor!

Play ÜniFilmFest'in üniversite öğrencileri arasında düzenlediği 10.000 TL'lik kısa film yarışması 2 Nisan-2 Mayıs 2012 tarihleri arasında www.izlesene.com sponsorluğunda açılan "http://www.izlesene.com/kanal/playunifilmfest/" adresinden halk oylamasına sunulacak ve kullanıcılar yarışma birincisi seçilecek filmi tahmin etmeye çalışarak çeşitli ödüller kazanacak. Dereceye giren bütün filmler Play ÜniFilmFest'in İstanbul'da yapılacak Kapanış Töreni'nde seyirci önüne çıkacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Yapı Kredi Bankası İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title