Haberler

Patara Antik Kenti'nde Deniz Feneri'nden Su Akıtıldı

Güncelleme:

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan tarihi Patara Antik Kenti'nde çalışan kazı ekibi, 6 bin yıl öncesine uzanan deniz fenerinin çeşme oluğundan su akıtmayı başardı. Patara Deniz Feneri'nin inşası devam ederken, kazılar sırasında ortaya çıkan yunus kabartmalı taş da geçen sene yerine yerleştirildi. Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, sosyal medya hesabından güzel haberi duyurarak Antalya Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti.

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde tarihi 6 bin yıl öncesine uzanan Patara Antik Kenti'nde çalışan kazı ekibi, 21 metre yüksekliğe çıkan deniz fenerinin çeşme oluğundan su akıttı.

Patara Antik Kenti'nde, Roma İmparatoru Nero'nun M.S. 64 yılında yaptırdığı ve tamamı 1481'deki tsunamide yıkılan 26,5 metre yüksekliğindeki deniz fenerinin inşası, Antalya Valiliği'nin ihalesini yaptığı çalışmalar kapsamında sürüyor. Kazılarda ortaya çıkarılan 2 bin 500 taşın, taş hastanesinde röntgenleri çekilip, en son teknolojilerle orijinal yerleri tek tek belirlendi. Patara kazıları sırasında ortaya çıktıktan sonra toprağa gömülen yunus kabartmalı taş, 10 yıl aranın ardından geçen sene Patara Deniz Feneri'ne yerleştirildi. Mayıs ayında ise son basamağı yerine koyulan Patara Deniz Feneri, 21 metre yüksekliğe ulaştı.

'SU AKITMAYI BAŞARDIK'

Yıllardır gece- gündüz Patara Antik Kenti'nde çalışan ekip, Patara Deniz Feneri'nin en üstteki kemerli bölümünden yağmur suyu tahliyesi için çeşme oluğundan su akıtmayı başardı. Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, güzel haberi sosyal medya hesabından duyurup, katkılarından dolayı Antalya Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti. Prof. Dr. Işık, "Patara Deniz Feneri'nin en üstteki kemerli bölüm tabanında yağmur suyu tahliyesi için kullanılan çörtenden (çeşme oluğu) su akıtmayı başardık. Çok şükür. Bunu mümkün kılanlar su gibi aziz olsun. Ellerinize, emeğinize sağlık ekip" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Havva İşkan Işık Antalya Valiliği Sosyal Medya Antalya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title