Haberler

Onur Ödülü Fatma Girik'e

Güncelleme:

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, düzenlenen, 6. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali başladı.

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ile belediye tarafından düzenlenen, 6. Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali başladı.

4-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin ilk gününde Türk sinemasının ünlü kadın oyuncularından Fatma Girik'e "onur' ödülü, Necmettin Çobanoğlu'na ise "Sinema Emek' ödülü verildi.

Türk sinemasının üç önemli ismi Fatma Girik, Yavuz Özkan ve Kemal Sunal adına düzenlenen festivalin açılışı, üç sanatçıya ait film afişleri sergisi ile yapıldı. Fatma Girik, film afişlerini izlerken, "Yılanların Öcü' filmi afişinin önünde bir anısını basın mensuplarıyla paylaştı.

FATMA GİRİK'İN ALTIN DİŞİ

Köy hayatını konu alan filmin son plan çekimlerinin yapıldığı gün bir aksilik yaşandığını hatırlatan Girik, "Son plan çekeceğiz ve ekip dağılacak. Filmde köylü kadını canlandırıyorum ve ağzımda takma bir altın diş var. Erdal Özyağcılar'ı kovalarken bir merdiven sahnesi vardı. Bağırırken, altın diş ağzımdan fırladı. Köyde diş nereye gidebilir? Baktık, bir pisliğin içine düşmez mi? Gitti diş onun içine düştü. Güneş gidecek, insanlar toparlanmış gitmeye hazırlanıyor. "Alkol getirin silelim' diye koşuşturma başlayınca, baktım olacak gibi değil. "Çabuk getirin şu dişi' dedim. Bir su döktüm üstüne ve ağzıma taktım, güneş batmadan son planı da çekmiş oldukö dedi.

Serginin ardından, festivalin açılış kokteyli düzenlendi. Fatma Girik, Yavuz Özkan, Necmettin Çobanoğlu, Menderes samancılar, Aytaç Arman, Perişan savaş, Evce Uslu, Engin Ayça, Gülsen Tuncer, Burçak Evren, Baki Davrak ve Açelya Elmas gibi sanatçıların katıldığı açılış kokteyli neşeli sohbetlere sahne oldu.

YEŞİM SALKIM COŞTURDU

CHP'li Belediye Başkanı Şener Tokcan'ın açılış konuşmasının ardından, kadın sinema yönetmenlerimizden Sezen Kayhan tarafından Eski Datça Mahallesi'nde çekilen, kısa metrajlı "Erik Zamanıö filminin gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından ise filmin yönetmeni Sezen Kayhan ile filmin başrol oyuncusu Ece Uslu'ya, belediye başkanı Tokcan tarafından birer ödül verildi.

Festival kapsamında, "Sinema Emekö ödülüne değer görülen sanatçı Necmetin Çobanoğlu ise ödülünü, Datça Kaymakamı Hamdi Üncü'nün elinden aldı. Ödüllerin verilmesinden sonra Yeşim Salkım, amfitiyatroyu dolduran yüzlerce kişiye müzik ziyafeti sundu. Sanatçı, söylediği hareketli parçalarla izleyicileri coşturdu.

HEP ZİRVEDE KALDI

Konserin ardından gecenin en anlamlı bölümüne geçildi. Sanatçılar Burak Hakkı, Menderes Samancılar, Aytaç Arman, Açelya Elmas ve Gülsen Tuncer'in yaptığı kısa konuşmaların ardından Fatma Girik'e onur ödülü verildi.

Belediye Başkanı Tokcan'ın elinden onur ödülünü alan Girik duygu dolu konuşmasında, şunları söyledi:

"Ödül almak, ödül vermek çok güzel. Bir film çekiyorsunuz, kendinizi ona göre hazırlıyorsunuz. Diyorsunuz ki bu filmle muhakkak bir festivalde ödül alacağım. Onu kazanıyorsunuz, götürüp evinizin en güzel köşesine koyuyorsunuz ve bitiyor. Daha sonra yeni ödülleri düşünüyorsunuz. Ama bu öyle değil. Mesleğine 53 yılını vermiş, mesleğinde başarılı olmuş, mesleğini sevmiş, meslek de onu sevmiş olacak. Onun için bu ödülün yeri bambaşka, hepinize teşekkür ediyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title