Haberler

Okuma alışkanlığı kazandırmak için 75 bin kitap dağıttı

ORHAN CANBULATEL - Kayseri'de, 15 yıl önce okuduğu bir haberden etkilenen iş adamı, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için her yıl ortalama 5 bin kitap hediye ediyor.

ORHAN CANBULATEL - Kayseri'de, 15 yıl önce okuduğu bir haberden etkilenen iş adamı, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için her yıl ortalama 5 bin kitap hediye ediyor.

İş adamı Ahmet Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıl önce bir gazetede Türkiye'nin en az kitap okuyan ülkeler arasında yer aldığı"na ilişkin bir haber okuduğunu belirtti.

Çok fazla kitap okuyan biri olmamasına rağmen bu haberin kendisini üzdüğünü ifade eden Türkmen, "O günden sonra eş dost ziyaretlerinde, milli, dini günlerimizde, açılışlarda, törenlerde kitap hediye etme alışkanlığım başladı. O gün bu gündür hem iş yerimde hem de arabamda mutlaka kitap bulunur ve gittiğim yerlerde bunları tanıdıklarıma hediye ederim. Hatta şehrimize yeni atanan bürokratlara, hayırlı olsun demek için ziyaret ettiğimde, başka hediye verirsem kabul etmek istemiyorlar ama kitap verdiğimde reddetmiyorlar" diye konuştu.

Türkmen, her görüşten yazarın kitabını satın alarak hediye ettiğini belirterek, o dönem gündemde hangi kitap varsa daha çok onları tercih ettiğini kaydetti.

Anneler günü, babalar günü, tıp bayramı gibi özel günlere hitap eden kitaplar da hediye ettiğini vurgulayan Türkmen, yılda ortalama 5 bin kitap dağıttığını anlattı.

Bunu bir kültür hizmeti olarak düşündüğünü dile getiren Türkmen, hediye ettiği kitapları okuyan kişilerin daha sonra kendisini arayarak teşekkür ettiklerini ve yeni bir kitap olup olmadığını da sorduklarını söyledi.

Türkmen, kendisinin de günde 2 saatini okumaya ayırdığını kaydederek, bunun 30 dakikasında Kur'an-ı Kerim, kalan zamanda da gazete ve kitap okuduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Orhan Canbulatel

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Orhan Canbulatel Ahmet Türkmen Türkiye Kayseri Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title