Haberler

Niğde Belediyesi Tiyatro Etkinliklerine Devam Ediyor

Güncelleme:

"La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı çocuk tiyatrosu Niğde'de sahnelenecek.

Niğde Belediyesinin katkılarıyla sunulacak oyun, 31 Mart 2012 -1 Nisan 2012 - 7 Nisan 2012 8 Nisan 2012 -14 Nisan 2012 - 15 Nisan 2012 saat 13.00'te Niğde İl Kültür Merkezinde çocuklarla buluşacak.

Çocuk edebiyatının usta ismi Yalvaç Ural ve Sadri Alışık Tiyatrosu Sanat Kurulu'nun işbirliğiyle hazırlanan oyun metninde, tek bir insanın bile isterse tüm insanlığı uyarabileceği mesajı veriliyor. Doğanın gördüğü tahribatın nedenleri çocuklara anlatılırken, bilinçsizce yapılan su tüketimi ve elektrik harcaması, kağıtların gereksiz ve geri dönüşümsüz kullanımı nedeniyle ağaçların gördüğü zarar, doğanın ve dünyanın dengesinin bozulması, çeşitli makinelerden çıkan atıklar ve zararlı gazlar nedeniyle havanın kirlenmesi gibi problemler işleniyor.

Tüm bunların gerçek nedeninin de insanlar olduğu açıklanıyor. La Fonten'in ünlü fabl ve öykülerine dayanarak kurgulanan oyunda, aynı zamanda çocuklara doğa ve hayvan sevgisi de aşılanıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Yalvaç Ural Niğde Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title