Haberler

Netflix'ten İngiliz Kraliyet ailesine "The Crown" resti! Kurgu olduğunu belirtmeyecek

Güncelleme:

Netflix'te yayımlanan 'The Crown (Taç)' dizisi, Prenses Diana'ya acımasızca davranıldığı sahnelerin üzerine dikkat çekince, İngiliz Kraliyet ailesi, platformdan diziye 'kurgu' uyarısı koymasını talep etti. Netflix, yaptığı açıklamada dizinin 'tarihsel olaylara dayanan bir kurgu' olmasında dolayı istenilen uyarıyı koymayacağını belirtti.

İngiliz kraliyet ailesi, Netflix'te yayımlanan 2. Dünya Savaşı'ndan önce başlayıp modern tarihteki olayları anlatan 'The Crown (Taç)' dizisiyle ilgili 'kurgu' uyarısı koyma talebinde bulunmuştu. Bu konu hakkında açıklama yapan Netflix, "The Crown'u her zaman bir drama olarak sunduk ve üyelerimizin bunun genel olarak tarihsel olaylara dayanan bir kurgu çalışması olduğunu anladığına inancımız tam. Sonuç olarak, kurmaca olduğuna dair uyarı koyma planımız yok ve buna gerek görmüyoruz" ifadelerinde bulundu.

PRENSES DİANA'YA ACIMASIZCA DAVRANILAN SAHNELER

Birçok İngiliz izleyicilerinin beğenisini kazanan dizi, son sezonunda, kıdemli kraliyet ailesi mensuplarının Prenses Diana'ya soğuk ve acımasızca davrandığını öne süren sahneler yer vermeye başlayınca eleştirilerin hedefi olmuştu.

"UYDURMA VE HAKARET İÇERİYOR"

İngiliz medyasından Guardian gazetesinden köşe yazarı Simon Jenkins, dördüncü sezona 'uydurma ve hakaret içermekle" yönelik eleştirilerini yöneltmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Diana Spencer The Crown Dizi Kültür Sanat Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

Sümsüklü:

Ey netfiliks haddini bil sen kimsin ya. Demokrasi böyle bir şey miymiş la. Kraliyet Kraliçe falan takmıyor adam. Abooo. Töbe töbe.

2
2
yanıtYanıtla
Malkoçoğlu:

Aynen aslında demokrasi böyle peki bizdeki ne acaba.. Sözde demokrasi olabilirmi?

yanıt0
yanıt0
dedd:

Malkoçoğlu gaza gelme ismin gibi adam ironi yapmış, ey yurdum insanı

yanıt0
yanıt0
Prens:

Şu çarpık suratlı prensi bizim köyde çoban bile yapmazlar herife bak zorlana zorlana bu kadar oldu.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title