Haberler

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami Ramazan bayramına hazırlanıyor

Güncelleme:

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami Ramazan bayramına hazırlanıyorEDİRNE Edirne'de Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan ve restorasyon çalışmalarına rağmen ziyaretçi akınına uğrayan Selimiye Camii'nde yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hazırlık yapılıyor.

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami Ramazan bayramına hazırlanıyor

EDİRNE Edirne'de Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan ve restorasyon çalışmalarına rağmen ziyaretçi akınına uğrayan Selimiye Camii'nde yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hazırlık yapılıyor.

11 ayın sultanı Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kaldı. Ramazan Bayramı öncesi Edirne'deki camilerde de hazırlık yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Selimiye Camii'nde gül suyu ile temizlik yapılıyor. Restorasyon çalışmaları devam eden Selimiye'de belli bir bölüm ibadet ve ziyaret için ayrıldı. Caminin ibadet ve ziyarete açık alanı, görevliler tarafından bakımdan geçirildi.

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi Selimiye Camii'nde halılar yıkandı, mermerler gül suyu ile temizlendi, bahçede ise şadırvanın etrafındaki otlar temizlenerek düzenleme yapıldı.

Ramazan Ayı'nı yoğun bir şekilde geçirdiklerini söyleyen Selimiye Camii İmam Hatibi Yusuf Serenli, tadilatta olmasına rağmen belli bir bölümde ibadet ve ziyaretin devam ettiğini aktardı.

Kadir Gecesi'ni yoğun bir katılımla idrak ettiklerini belirten Serenli, Sabah Namazı'ndan başlayıp sahura kadar caminin hiç boş kalmadığını ifade etti.

"Cuma Günü Ramazan Bayramı'nın 1. gününü idrak edeceğiz"

Cuma Günü Ramazan Bayramı'nın 1. gününün idrak edileceğini söyleyen Serenli, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin hem içinde hem de bahçede bayram temizliği yapıldığını dile getirdi.

Caminin içinde gül suyu ile silinerek bayram temizliğine başlandığını aktaran Serenli, "Restorasyonun başladığı ilk günden itibaren cami hiç kapanmadı ve ibadet aksamadı. Ziyaretçiler kendilerine ayrılan bölümlerde ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Selimiye Cami restorasyona rağmen yoğun bir ziyaretçi almaya devam ediyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ramazan Bayramı Selimiye Cami Selimiye Cami Selimiye Cami Mimar Sinan Edirne Cami Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title