Haberler

Mersin'de Madde Bağımlılığına Karşı Farkındalık Projesi

Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Mersin İl Başkanlığı Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından Kazanlı'da 'Kayıp Hayatlar" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Mehmet KOÇAK / MERSİN

Mehmet Tekkat'ın kaleme aldığı ve madde kullanımının zararları anlatıldığı oyunu, CHP Mersin İl Sekreteri Sedat Özkan, Kadın Kolları MYK üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, Mezitli Kadın Kolları Başkanı Derya Yıldırım, Yerel Yönetimler Uzmanı Aycan Akdoğan, Meclis Üyesi Bayram Gönenler, partililer ve çok sayıda davetli izledi.

AMACA UYGUN ETKİNLİK

Madde Bağımlılığına karşı farkındalık yaratmayı hedef alan ve gerçek bağımlılığın Bağımsızlık olduğu ifade edilen etkinliğe katılan çok sayıda davetli, organizasyonun verimli ve amacına uygun olduğunu belirterek bu türlü faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiğini söylediler.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

CHP Mersin İl Sekreteri Sedat Özkan etkinliğin açılış konuşmasında, gençlerin madde bağımlılığına karşı her platformda uyarılması gerektiğini ve farkındalık yaratılmasının önemini belirterek " CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından oluşturulan komisyonlardan biri de Kültür ve Sanat Komisyonudur. İlerleyen zamanlarda da düzenlenmesi planlanan çok sayıda etkinliğimiz olacak. Halkımızla birlikte gençlerimize daha yaşanabilir bir Türkiye hazırlamak için hep birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

SANAT SİYASETİN ÜSTÜNDE

Oyun yazarı ve yönetmeni Mehmet Tekkanat ise, organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak, sanatın siyaset üstü olduğunu ve insanları birleştirmek ve kaynaştırmak için çok önemli bir güç olduğunu belirtti. Tekkanat; "Bu organizasyonun oluşumunda çok büyük emeği geçen, Mustafa Gümüş, Aycan Akdoğan ve Sedat Özkan'a özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

Tiyatro oyunundan sonra sahne alan Kazanlılı yerel sanatçılar, söyledikleri türkülerle seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Mezitli Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title