Haberler

Mehmet Günsür'ün Hatırına

Şehre Dehşet Saçan Psikopat Bir Seri Katil ve Kurbanları Arasındaki Ölümcül Kedi Fare Oyununu Konu Alan Dehşet Gecesi,

Şehre dehşet saçan psikopat bir seri katil ve kurbanları arasındaki ölümcül kedi fare oyununu konu alan Dehşet Gecesi, gerek senaryosu gerekse de yönetmenin yetersizliği nedeniyle sıradan bir gerilim olmaktan öteye gidemiyor. Dehşet Gecesi’ni bizler için izlenir kılan tek şey, başroldeki Mehmet Günsür’un mükemmel İngilzcesi ve rahatlığıya filmi sırtında taşıyan isim olması.

FALL DOWN DEAD

DEHŞET GECESİ

Yön: John Keeys

Oyn: Dominique Swain, Mehmet Günsür, David Carradine, Udo Kier

Tür: Korku

Süre: 93 dk.

İşte size içinde Mehmet Günsür’un rol alması dışında hiçbir özelliği olmayan bir gerilim filmi.

İtalya’da yaşayan, çeşitli Avrupa filmlerinde rol alan oyuncumuz bu kez Hollywood yapımı gerilim filmi Dehşet Gecesi’nde başrolde.

Filmin yönetmeni daha önce içinde yine Türk oyuncuların, Tamer Karadağlı, Yelda Reynaud ve Deniz Akkaya’nın rol aldığı Ölümle Dans’ı (Living and Dying) çekmiş olan John Keeyes.

B sınıfı bir aksiyon-polisiye olmaktan öteye gidemeyen Ölümle Dans, yönetmen için iyi bir referans değil elbette.

Zaten Dehşet Gecesi de bu referansa dayanarak bu filmden bir şey beklemeyen bizleri hiç şaşırtmıyor ve hem oyunculukların hem de çekimlerin yerlerde süründüğü bir sahneyle başlıyor.

Gecenin kör karanlığında peşindeki adamdan kurtulmaya çalışan bir kadın, sahte çığlıklar eşliğinde katilinden kaçmaya çalışıyor. Ama nafile.

Usturuyla doğranmış ve ruhu bedenden yeni çıkmış insan makyajı ancak bu kadar kötü yapılabilir. Kadının görüntüsü asırlar önce ölmüş ve mumyalanmış bir cesede benziyor.

PICASSO’NUN ‘V’ İMZASI

Sapık ruhlu seri katil Picasso rolünde Udo Kier var. Kier boş bakışlarla başlayıp, bitirdiği filmde ne işi olduğunu pek anlayabilmiş değil.

İzleyici olarak biz de onu anlamakta güçlük çekiyoruz zaten. Senaryo, Picasso’nun kurbanlarının üzerine kazıdığı ‘V’ harfi nedir, bu adam neden öldürür, neden Christie adlı kızın peşindedir gibi pek çok soruya net cevap vermiyor.

Böyle olunca da film boş bir senaryoyla yola çıkan basit bir kedi fare oyunu olarak kalıyor.

Mehmet Günsür’un canlandırdığı polis memuru Stefan için bir alt metin oluşturulmaya çalışılmış. Eşinden ayrılan, depresyonunu haplarla geçiştirmeye çalışan Stefan, aradığı sevgiyi, tüm o koşuşturma içinde güya Christie’de buluyor.

Picasso’nun birilerini doğradığı karelerden, Stefan’ın özel hayatını anlattığı duygusal sahnelere geçişler bir felaket.

John Keeyes böyle keskin ve anlamsız geçişlerle izleyenleri ancak güldürüyor. Gerilim filminde gülmek de pek hoş olmuyor tabii.

 DEVAM SİNYALLERİ KORKUTTU

 Kısa bir rolle karşımıza çıkan David Carradine ve Lolita filmiyle tandığımız Dominique Swain’i filmin iyileri arasında sayabiliriz.

Swain başarılı bir oyuncu. Lolita’dan sonra kariyerini böyle ikinci sınıf filmlerle doldurmuş olması gerçekten üzücü.

Ve Mehmet Günsür. Kuzguna yavrusu anka görünür, ondan mıdır bilemem, ama Günsür, Dehşet Gecesi’ni izlenir kılan tek unsur.

Gerek su gibi akıp giden İngilizcesi gerekse de oyunculuğuyla filme renk, tat, izlenirlik katıyor.

O da olmasa kedi fare kovalamacısından öteye gidemeyen, sıradan bir gerilim olan Dehşet Gecesi iyice çekilmez olabilirdi.

Gerilim ve korku türünde olduğunu iddia eden Dehşet Gecesi, kötü makyaj, çekim ve berbat senaryosuyla bir kez bile korkutamıyor.

Filmin en korkunç anı, devam filminin geleceğinin sinyallerinin verildiği final sahnesiydi dersem ne demek istediğimi anlatmış olurum herhalde!

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

EDIE FACTORY GIRL

EDIE

Yön: George Hickenlooper

Oyn: Guy Pearce, Sienna Miller, Hayden Christensen, Jimmy Fallon

Tür: Biyografi-Dram

Süre: 90 dk.

Warhol’un fabrika kızı: Edie

60’lı yılların ‘o kız’ı, Amerika’dan yayılan ün sevdalısı kültürün hem görkemini hem de trajedisini bir arada sergileyen Edie Sedgwick’in  yükseliş ve düşüşünün öyküsü, yanına eşlik eden Andy Warhol portresi ile beyazperdede.

Zengin bir ailenin güzel, yetenekli ve karizmatik kızı olarak dünyaya gelen ve hayatına renk katmak için 60’lı yılların ortasında New York’a taşınan Edie’nin, zamanın aykırı sanatçısı Andy Warhol (Guy Pierce) ile tanışmasıyla başlayan film, ün, şan, şöhret ve ardından gelen çöküşü tüm çıplaklığı ve hüznüyle gözler önüne seriliyor.

Warhol’ın bohem ve yaratıcı cenneti olarak bilinen Fabrika’sına heyecanlı bir giriş yapan Edie rolünde Jude Law’la yaşadığı inişli çıkışlı ilişkiyle tanınan Siena Miller var. Edie’nin müzisyen sevgilisi Billly Quinn (bu kurmaca ismin gerçek hayattaki karşılığı Bob Dylan’dı) rolünde ise Yıldız Savaşları’nın yakışıklısı Hayden Christensen’ı izliyoruz. Guy Pearce başarılı bir Warhol portresi çizmiş. 

Andy Warhol, Edie, şan, şöhret hakkında çok şey söyleyen, göz boyayan ışıltılı dünyaların farklı boyutlarını gözler önüne seren Edie, defalarca, sıkılmadan izlenebilecek filmlerden ve kesinlikle haftanın en iyisi.

ÖLÜM TOHUMLARI

Yön: Régis Wargnier

Oyn:Jose Garcia, Marie Gillain, Michel Serrault,

Tür: Dram-Gerilim

Süre: 116 dk.

Gerilim romanı uyarlaması

Fransa’nın ünlü ve sevilen polisiye yazarlarından Fred Vargas’ın çok satan romanından sinemaya uyarlanan Ölüm Tohumları, Paris’te geçen bir suç-gerilim filmi.

Eski bir denizcinin mesajlarıyla yayılan korku komiser Adamsberg’in bir apartmandaki kapılara ters 4 rakamı işaretlendiğini öğrenmesiyle daha farklı bir boyuta taşınıyor.

Araştırmalarını derinleştiren Adamsberg, işaretlerden yola çıkarak kendini cinayetlere kadar uzanan tehlikeli bir maceranın içinde buluyor.

INVISIBLE WAVES

HAYALET DALGALAR

Yön: Pen-Ek Ratanaruang

Oyn: Hye-jeong Kang, Tadanobu Asano, Eric Tsang,

Tür: Dram-Gerilim

Süre: 115 dk.

Evrendeki Son Yaşam’ın devamı niteliğindeki kasvetli psikolojik gerilim Hayalet Dalgalar, filmini ‘bir David Lynch yapıtından alınma bir şey’ diye tanımlayan Pen-Ek Ratanaruang’ı, görüntü yönetmeni Christopher Doyle ve Japon oyuncu Tadanobu Asano ile yeniden bir araya getiriyor.

Asano’nun canlandırdığı Japon aşçıbaşı, patronunun eşini öldürmekle suçlanmasının ardından soluğu bir gezinti gemisinde alıyor. Gemide garip şeyler olmaya başlıyor ve aşçıbaşı tuhaf kişilerle arkadaşlık kuruyor. Bunlar arasında uzun zamandır kayıplara karışmış babası olabileceğini düşündüğü biri ve onu öldürmek için tutulmuş bir tetikçi de var.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title