Haberler

Mansur Yavaş: Ulus Hali'ni yenileme çalışması, ay sonu bitmiş olacak

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus Hali'ni yenileme çalışmalarının ay sonunda tamamlanacağını açıkladı. Yavaş, bölgenin düzenleneceğini ve seyyar satıcıların kaldırılacağını belirtti.

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anafartalar çarşısını yeniden elden geçirdik, onun içerisinde ünlü sanatçılarımızın eserleri var. Orayı tamamıyla bitirip, esnafımıza teslim ettik. Şu an oradaki Ulus Hali'ni yeniliyoruz. Orası da bu ayın sonunda bitmiş olacak. Daha düzenli şekilde yer alacak ve tüm seyyarları da oradan kaldırıyoruz dedi.

Yavaş, Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Travelexpo Ankara 6'ncı Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı ziyaret etti. Yavaş, stantları gezdi, ilgililerle sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Mansur Yavaş, ardından ilkokul öğrencileri tarafından hazırlanan Kafkas oyunları gösterisini izledi. Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan önce Beypazarı ilçesinde de belediye başkanlığı yaptığını ve orada birçok projeyi hayata geçirdiklerini anımsattı. Yavaş, Biz bu hızlı Ankara'ya gelip aday olduğumuzda Ankara'da da zaten var olan kültürün ortaya çıkarılmasıyla Ankara'da da turizmin yapılabileceğini iddia etmiştik. Bizden önceki dönemde Ankara kalesinde bir takım çalışmalar vardı ve Altındağ Belediyesi'nin Hamamönü'nde yaptığı çalışmalar vardı dedi.

'EĞER BURALARA EL ATILMAZSA TAM BİR ÇÖKÜNTÜ ALANI OLACAK'

Yavaş, Ulus'ta yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek, Ulus'ta, eski meydanda bulunan 1975'te yapılmış çarşı sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkıldı ve oraya bir kent meydanı yapıyoruz. Orada bulunan Gençlik ve Spor Binası'nın içi yapılıyor ve bu ay sonunda bitecek. Amaç şu; oradaki profili değiştirmek. Eğer buralara el atılmazsa buralar tam bir çöküntü alanı olacak. Oysa burası Ankara'nın hafızasının olduğu yer. Sadece Cumhuriyet dönemi değil çok eski yıllarda kadar dayanan yer. Anafartalar çarşısını da bu arada yeniden elden geçirdik. Çünkü onun içerisinde de ünlü sanatçılarımızın eserleri var. Orayı tamamıyla bitirip, esnafımıza teslim ettik. Şu anda oradaki Ulus Hali'ni yeniliyoruz. Orası da bu ayın sonunda bitmiş olacak. Daha düzenli şekilde yer alacak ve tüm seyyarları da oradan kaldırıyoruz diye konuştu. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mansur Yavaş Ankara Ulus Yerel Haberler Belediye Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title