Haberler

Mahkeme, 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' Filminin Gösterimine Yeşil Işık Yaktı

Güncelleme:

Yapımcı ve oyuncu Eşref Bukan'ın, 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' filmi hakkında hak ihlali iddiasıyla başvurduğu mahkeme, tedbir talebini reddetti. Film beklendiği gibi 5 Nisan günü vizyona girecek

Geçtiğimiz günlerde yapımcı ve oyuncu Eşref Bukan, vizyona girecek olan "İki Gözüm Ahmet: Sürgün" filmiyle ilgili haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurmuştu. Ancak son gelişmeler, mahkemenin tedbir talebini reddettiğini ortaya koydu.

Bukan'ın dilekçesinde, "İki Gözüm Ahmet" adlı önceki filmle benzerlik taşıyan isim ve içerik kullanımının, hak ihlali olduğu ve izinsiz görüntülerin yeni filmin fragmanında yer aldığı belirtilmişti. Ancak yapımcı Eşref Bukan'ın talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

Mahkeme, 'İki Gözüm Ahmet: Sürgün' Filminin Gösterimine Yeşil Işık Yaktı

Mahkeme kararında, "İki Gözüm Ahmet: Sürgün" filminin yayınlanması ve gösterime girmesi için herhangi bir hukuki engelin bulunmadığına hükmedildi. Böylece, film yapımcılarına ve yayıncılarına, planlanan tarihte vizyona girmesi için yeşil ışık yakılmış oldu.

Eşref Bukan ve avukatları ise karara itiraz etme hakkını saklı tuttuklarını belirttiler. Ancak şimdilik, "İki Gözüm Ahmet: Sürgün" filminin 5 Nisan'da planlandığı gibi vizyona girmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Kültür Sanat

Müzik Sinema Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title