Haberler

Kütahya'da Ahmet Yakupoğlu Müzesi Açıldı

Güncelleme:

Kütahya'da ressam, neyzen ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu'nun eserleri ile kişisel eşyalarının sergilendiği müzenin açılışı yapıldı. Eserlerini ve mal varlığını bağışladığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından, Yakupoğlu'nun Maltepe Mahallesi'nde doğup büyüdüğü evinin yanında inşa edilen müzenin açılışı için tören düzenlendi.

Kütahya'da ressam, neyzen ve minyatür sanatçısı Ahmet Yakupoğlu'nun eserleri ile kişisel eşyalarının sergilendiği müzenin açılışı yapıldı.

Eserlerini ve mal varlığını bağışladığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından, Yakupoğlu'nun Maltepe Mahallesi'nde doğup büyüdüğü evinin yanında inşa edilen müzenin açılışı için tören düzenlendi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, burada yaptığı konuşmasında, iyi insanların hoş bir seda bırakarak dünyadan ayrıldığını belirterek, Ahmet Yakupoğlu'nun da arkasından iyi bahsedilecek biri olarak vefat ettiğini kaydetti.

Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nin uzun yıllar Kütahya'ya hizmet edeceğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Bu müze Ahmet Yakupoğlu isminin ötesinde onun ahlakını ve faziletini yüceltecek bir mekan haline dönüşecek. Yakupoğlu bizlere eserlerinin yanı sıra yaşamıyla da birçok öğreti bırakan mümtaz bir şahsiyet. Bu hikayeyi tamamlayacak işler üretmemiz hepimizin sorumluğu. Bu müzede yer alan eserler herkesin gelip görmek isteyeceği nitelikte. Bu yönüyle müzemiz Kütahya'ya çok değer katacaktır."

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık müzenin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, Ahmet Yakupoğlu isminin yaşatılması konusunda yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini söyledi.

Kütahya Dumlupınar üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal da ressamın bıraktığı tüm değerlere sahip çıkmaya kararlı olduklarını dile getirerek, "Üniversite olarak Ahmet Yakupoğlu Külliyesi oluşturuyoruz. Müze ile buna başladık. Bu müze ülkemizde ve dünyada ilkleri barındıran bir müze olacak. İçerisinde paha biçilemeyen Ahmet Yakupoğlu'na ait eserler olacak." dedi.

Programda, Yakupoğlu'nun öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Açılışı yapılan müzeyi davetliler ve vatandaşlar ziyaret etti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Maltepe Mahallesi Kütahya Ressam Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title